Home

Nieuws 1643 x bekeken 4 reacties

Bedrijfskredieten eurozone blijven dalen

Frankfurt - Banken hebben in november opnieuw minder leningen verstrekt aan bedrijven in de eurozone dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Centrale Bank (ECB) vrijdag heeft gepubliceerd.

Bedrijven kregen in november 3,9 procent minder leningen dan een jaar eerder. Die afname volgt op een daling met 3,8 procent in oktober. Huishoudens ontvingen 0,1 procent meer krediet dan in november 2012, na een toename met 0,2 procent in oktober. Per saldo namen de leningen aan de private sector in november met 2,3 procent af. Dat was de negentiende daling op rij.

De leningen aan bedrijven dalen enerzijds doordat banken strenger zijn geworden in hun kredietbeleid. Aan de andere kant is er ook minder vraag naar leningen, vanwege de moeilijke economische omstandigheden.

Laatste reacties

 • jvg

  Dat er minder vraag is naar bedrijfskredieten is een grote leugen, banken willen eenvoudig weg geen enkel risico meer aangaan. Ze proberen op onterchte gronden opslagen te verhogen om hun winsten te verhogen en verschuilen zich achter de door hun veroorzaakte crisis. De opdracht van de ECB (basis 0,25%)om de economie middels kredieten te versterken voeren ze niet uit en ze proberen alleen maar balansen te versterken. Wat een farce is dat ze deze versterkingen niet bij zichzelf zoeken door o.a. geen bonussen uit te keren maar hier gewoon op een morbide manier mee doorgaan. We moeten gaan nadenken hoe we de banken buiten spel kunnen zetten. Er zijn genoeg zeer gezonde bedrijven die op dit moment door de rigide opstelling van de banken ook problemen krijgen met hun groeifinancieringen.

 • boerderijdinther

  Ik sluit me bij jvg aan, hoe kunnen banken het verkocht krijgen dat ze hogere winsten 'moeten' halen? Terwijl ze zelf altijd een (te) hoog salaris 'pakken', want 'verdienen' zou gezien de afgelopen jaren niet op zijn plaats zijn geweest. Dan beide achteruit.
  Al zal dat helaas op een of andere manier nooit gaan gebeuren en zullen de extreme salarissen blijven bestaan.

 • agro1

  het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat de banken zichzelf buiten spel zetten. een ding moet je ze nageven, ze weten hoe het moet en ze doen ONTZETTTEND hun best. coilos boppe!!

 • koestal

  De banken hebben het zelf verpest met het Libor-schandaal

Of registreer je om te kunnen reageren.