Home

Foto & video 3 reactieslaatste update:23 sep 2019

Nieuwsfoto’s: groene kruizen als protest

Selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Net als veel andere Duitse boeren plaatsen Anna Müller en haar vader Reiner uit Titz (Noordrijn-Westfalen) een groen kruis. Dit symboliseert de gevolgen van politieke besluiten. Op 4 september is in Duitsland een nieuw landbouwpakket aangenomen, en boeren vrezen dat het nu moeilijker en duurder wordt om akkers en grasland te beheren. De kostprijs gaat omhoog en het inkomen omlaag. – Foto: Henk Riswick

  Net als veel andere Duitse boeren plaatsen Anna Müller en haar vader Reiner uit Titz (Noordrijn-Westfalen) een groen kruis. Dit symboliseert de gevolgen van politieke besluiten. Op 4 september is in Duitsland een nieuw landbouwpakket aangenomen, en boeren vrezen dat het nu moeilijker en duurder wordt om akkers en grasland te beheren. De kostprijs gaat omhoog en het inkomen omlaag. – Foto: Henk Riswick

 • Franse boeren en milieuactivisten zijn boos. De wethouder van Versaille heeft de nieuwe regel ingesteld dat boeren een spuitvrije zone van 150 meter aan moeten houden vanaf bebouwing. Boeren vinden dit onzin, milieuactivisten vinden juist dat er helemaeal geen chemische gewasbeschermingsmiddelen meer gebruikt worden. - Foto: AFP

  Franse boeren en milieuactivisten zijn boos. De wethouder van Versaille heeft de nieuwe regel ingesteld dat boeren een spuitvrije zone van 150 meter aan moeten houden vanaf bebouwing. Boeren vinden dit onzin, milieuactivisten vinden juist dat er helemaeal geen chemische gewasbeschermingsmiddelen meer gebruikt worden. - Foto: AFP

 • Arjan Hofstee op proefboerderij Ebelsheerd, in Nieuw-Beerta, is alweer bezig met het volgende seizoen. Dit perceel is 3 jaar lang grasland geweest. Het perceel is geploegd. Nu gaat hij er met de rotorkopeg overheen om de kluiten klein te maken. – Foto: Koos van der Spek

  Arjan Hofstee op proefboerderij Ebelsheerd, in Nieuw-Beerta, is alweer bezig met het volgende seizoen. Dit perceel is 3 jaar lang grasland geweest. Het perceel is geploegd. Nu gaat hij er met de rotorkopeg overheen om de kluiten klein te maken. – Foto: Koos van der Spek

 • De soja in Bristol Wisconsin is voorzichtig aan het afrijpen. Het groene veld wordt langzaam steeds geler. - Foto: EPA

  De soja in Bristol Wisconsin is voorzichtig aan het afrijpen. Het groene veld wordt langzaam steeds geler. - Foto: EPA

 • Met een drone is te zien hoe varkens in een Zuid-Koreaans varkensbedrijf worden afgevoerd om te worden geruimd. Op het bedrijf is Afrikaanse varkenspest geconstateerd. Daarmee is er nog een land toegevoegd aan de lijst met landen die te maken hebben met AVP-besmetting op varkensbedrijven. – Foto: AFP

  Met een drone is te zien hoe varkens in een Zuid-Koreaans varkensbedrijf worden afgevoerd om te worden geruimd. Op het bedrijf is Afrikaanse varkenspest geconstateerd. Daarmee is er nog een land toegevoegd aan de lijst met landen die te maken hebben met AVP-besmetting op varkensbedrijven. – Foto: AFP

 • Bezoekers in een bus worden rondgeleid langs de aardappelontvangst van verwerker Avebe, die vorig weekend open dagen hield in Terapelkanaal. Hier kwamen 3.000 mensen op af.

  Bezoekers in een bus worden rondgeleid langs de aardappelontvangst van verwerker Avebe, die vorig weekend open dagen hield in Terapelkanaal. Hier kwamen 3.000 mensen op af.

 • Het is weer tijd voor de jaarlijkse veeverhuizing uit de bergen naar het dal. In Bad Hindelang, in het zuiden van Duitsland worden de dieren in de mist naar huis gebracht. - Foto: AFP

  Het is weer tijd voor de jaarlijkse veeverhuizing uit de bergen naar het dal. In Bad Hindelang, in het zuiden van Duitsland worden de dieren in de mist naar huis gebracht. - Foto: AFP

 • Rogert Wouters teelt in Reijmerstok fruit en hop. De oogst van dit jaar is begonnen en is bedoeld voor bierbrouwerij Gulpener. – Foto: Twan Wiermans

  Rogert Wouters teelt in Reijmerstok fruit en hop. De oogst van dit jaar is begonnen en is bedoeld voor bierbrouwerij Gulpener. – Foto: Twan Wiermans

 • Mooie harde blanke uien, dat is het oordeel van Henk Renken in Finsterwolde, die begonnen is met de oogst van zijn 23 hectare. De rode uien, die hij ook nog heeft staan, mogen nog even wachten. – Foto: Koos van der Spek

  Mooie harde blanke uien, dat is het oordeel van Henk Renken in Finsterwolde, die begonnen is met de oogst van zijn 23 hectare. De rode uien, die hij ook nog heeft staan, mogen nog even wachten. – Foto: Koos van der Spek

Laatste reacties

 • Gat

  Hmmm wordt misschien is tijd om boeren europees op 1 lijn te krijgen en met zijn allen niks te leveren. Dan kunnen we een vuist maken.

 • wmeulemanjr1

  Actievoeren prima, maar om dat nu met zo'n kruis te doen

 • 306lsa

  Een groen kruis , dat zet je wel aan het denken en misschien is dat wel het doel ? Oneerlijk behandeld worden is ook ..........vul maar in ? Wat mij nog het meeste stoort is dat sommige mensen aldoor milieu milieu roepen tegen boeren in eu en zeggen o de intensieve .... is niet goed of zo , en wel importeren uit landen waar minder regels zijn
  Dit is best heel erg , en vervolgens gaan die mensen die milieu milieu roepen wel 3 keer in het jaar op vakantie en rijden wel veel auto enz enz

Of registreer je om te kunnen reageren.