Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto‘s: Trump gaat de boer op

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Naar haar eigen schatting moet deze medewerkster zo'n 200.000 keer bukken tijdens het onkruidverwijderen. Op de biologische boerderij de Lingehof wordt het peenperceel van 4 hectare met de hand gewied. - Foto: VidiPhoto

  Naar haar eigen schatting moet deze medewerkster zo'n 200.000 keer bukken tijdens het onkruidverwijderen. Op de biologische boerderij de Lingehof wordt het peenperceel van 4 hectare met de hand gewied. - Foto: VidiPhoto

 • Jaarlijks wordt het vee dat ‘s zomers in de Zwitserse Alpen graast, naar het dal verplaatst. Deze koe was zelf niet in staat om het dal te bereiken en wordt met een helikopter naar beneden gevlogen. – Foto: EPA

  Jaarlijks wordt het vee dat ‘s zomers in de Zwitserse Alpen graast, naar het dal verplaatst. Deze koe was zelf niet in staat om het dal te bereiken en wordt met een helikopter naar beneden gevlogen. – Foto: EPA

 • Na de regen was het mooi rooien voor akkerbouwer Bruggers uit het Groningse Vlagtwedde. De 4 hectare met zetmeelaardappelen in de Veenkoloniën is het eerste perceel dat gerooid wordt. – Foto: Koos van der Spek

  Na de regen was het mooi rooien voor akkerbouwer Bruggers uit het Groningse Vlagtwedde. De 4 hectare met zetmeelaardappelen in de Veenkoloniën is het eerste perceel dat gerooid wordt. – Foto: Koos van der Spek

 • Door heftige regenval in de bergdorpen in Myanmar lopen straten onder. Met de trekker kunnen bewoners met droge voeten evacueren naar hoger gelegen delen. – Foto: AFP

  Door heftige regenval in de bergdorpen in Myanmar lopen straten onder. Met de trekker kunnen bewoners met droge voeten evacueren naar hoger gelegen delen. – Foto: AFP

 • Tsjechische agrarisch medewerkers zijn hier bezig met de eerste stappen naar een verfrisend koud biertje. Ze oogsten namelijk hop, veelal bedoeld voor de Chinese en Duitse bierproductie. – Foto: EPA

  Tsjechische agrarisch medewerkers zijn hier bezig met de eerste stappen naar een verfrisend koud biertje. Ze oogsten namelijk hop, veelal bedoeld voor de Chinese en Duitse bierproductie. – Foto: EPA

 • Boeren op de Farm Progress Show in de Amerikaanse stad Boone (Iowa) moesten op de eerste dag de landbouwbeurs in de stromende regen verlaten. Een enorme onweersbui verpestte de pret voor de bezoekers. - Foto: Mark Pasveer

  Boeren op de Farm Progress Show in de Amerikaanse stad Boone (Iowa) moesten op de eerste dag de landbouwbeurs in de stromende regen verlaten. Een enorme onweersbui verpestte de pret voor de bezoekers. - Foto: Mark Pasveer

 • Amerikaanse president Trump ging deze week op campagnebezoek in de staat Indiana. Voor deze gelegenheid had hij petjes laten maken met de tekst ‘Make Our Farmers Great Again’ de boerenversie van zijn alom bekende slogan Make America Great Again. - Foto: EPA

  Amerikaanse president Trump ging deze week op campagnebezoek in de staat Indiana. Voor deze gelegenheid had hij petjes laten maken met de tekst ‘Make Our Farmers Great Again’ de boerenversie van zijn alom bekende slogan Make America Great Again. - Foto: EPA

 • Bert Waalkens probeert hier voor het eerst zijn nieuwe cultivator uit op zijn tarweperceel in Nieuwolda (G.). Voor hij met de cultivator aan de slag ging, heeft de akkerbouwer het de grond losgewoeld en gedeeltelijk opnieuw gedraineerd. Als het perceel zaaiklaar is, gaat er weer wintertarwe in. – Foto: Koos van der Spek

  Bert Waalkens probeert hier voor het eerst zijn nieuwe cultivator uit op zijn tarweperceel in Nieuwolda (G.). Voor hij met de cultivator aan de slag ging, heeft de akkerbouwer het de grond losgewoeld en gedeeltelijk opnieuw gedraineerd. Als het perceel zaaiklaar is, gaat er weer wintertarwe in. – Foto: Koos van der Spek

 • Wie kan er de mooiste voor ploegen? Hier doet Jacob Lambers een gooi naar de titel in het Groningse Kropswolde - Foto: Koos van der Spek

  Wie kan er de mooiste voor ploegen? Hier doet Jacob Lambers een gooi naar de titel in het Groningse Kropswolde - Foto: Koos van der Spek

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.