Home

Foto & video

Varkensbedrijf klaar voor de toekomst

In het Limburgse Kelpen-Oler staat een gesloten varkensbedrijf met 5 stallen te koop. Er kunnen per jaar ruim 12.000 vleesvarkens afgemest worden.

Foto

 • In Kelpen-Oler (L.) staat een gesloten varkensbedrijf te koop dat qua grootte en milieueisen toekomstbestendig is. De vraagprijs: €2.495.000. Dit is exclusief varkensstapel. En die moet overgenomen worden. Het is een optie om 9 hectare bij te kopen. - Foto: Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

  In Kelpen-Oler (L.) staat een gesloten varkensbedrijf te koop dat qua grootte en milieueisen toekomstbestendig is. De vraagprijs: €2.495.000. Dit is exclusief varkensstapel. En die moet overgenomen worden. Het is een optie om 9 hectare bij te kopen. - Foto: Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

 • Het bedrijf is mooi vrijgelegen. Baexem is het dichtstbijzijnde dorp met basisvoorzieningen. Roermond ligt op 10 kilometer afstand. Eindhoven en Maastricht zijn nog geen half uur rijden. De regio is agrarisch. De pluimveehouderij voert de boventoon. - Foto's: Theo Brummelaar

  Het bedrijf is mooi vrijgelegen. Baexem is het dichtstbijzijnde dorp met basisvoorzieningen. Roermond ligt op 10 kilometer afstand. Eindhoven en Maastricht zijn nog geen half uur rijden. De regio is agrarisch. De pluimveehouderij voert de boventoon. - Foto's: Theo Brummelaar

 • De milieuvergunning gaat uit van 96 kraamzeugen, 2.808 gespeende biggen, 4.300 vleesvarkens, 332 gust- en dragende zeugen, 66 opfokzeugen en 2 dekberen. Er zijn nu 3.839 varkensrechten. Daar moeten in principe nog 400 rechten bij (koop of huur). Foto: Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

  De milieuvergunning gaat uit van 96 kraamzeugen, 2.808 gespeende biggen, 4.300 vleesvarkens, 332 gust- en dragende zeugen, 66 opfokzeugen en 2 dekberen. Er zijn nu 3.839 varkensrechten. Daar moeten in principe nog 400 rechten bij (koop of huur). Foto: Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

 • Het bouwblok van dit bedrijf telt 2,5 hectare. Dat is voor tweederde benut. Er zijn in totaal 5 stallen. Wat opvalt is dat 4 van de 5 stallen qua daglicht al aan de nieuwe normen voldoen. Zoals hier duidelijk te zien is in 1 van de zeugenstallen. - Foto: Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

  Het bouwblok van dit bedrijf telt 2,5 hectare. Dat is voor tweederde benut. Er zijn in totaal 5 stallen. Wat opvalt is dat 4 van de 5 stallen qua daglicht al aan de nieuwe normen voldoen. Zoals hier duidelijk te zien is in 1 van de zeugenstallen. - Foto: Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

 • Een foto in de kraamstal. Een sterk punt is dat het hele bedrijf is ingericht op het 5-wekensysteem. - Foto: Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

  Een foto in de kraamstal. Een sterk punt is dat het hele bedrijf is ingericht op het 5-wekensysteem. - Foto: Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

 • Het gesloten bedrijf telt dus 5 stallen: een zeugenstal (bouwjaar 1992) een kraamzeugen-/biggenstal (1992), nog een biggenstal (2011) en 2 vleesvarkensstallen (2011 en 1992). De jaren '90-stallen zijn in 2011 gerenoveerd en zijn prima up-to-date. - Foto: Theo Brummelaar

  Het gesloten bedrijf telt dus 5 stallen: een zeugenstal (bouwjaar 1992) een kraamzeugen-/biggenstal (1992), nog een biggenstal (2011) en 2 vleesvarkensstallen (2011 en 1992). De jaren '90-stallen zijn in 2011 gerenoveerd en zijn prima up-to-date. - Foto: Theo Brummelaar

 • De jongste vleesvarkensstal stamt uit 2011. Deze stal heeft capaciteit voor 2.700 vleesvarkens. Onder de stallen is overigens ruim voldoende mestopslag. Op deze locatie kan makkelijk een jaar mest opgeslagen worden.

  De jongste vleesvarkensstal stamt uit 2011. Deze stal heeft capaciteit voor 2.700 vleesvarkens. Onder de stallen is overigens ruim voldoende mestopslag. Op deze locatie kan makkelijk een jaar mest opgeslagen worden.

 • In totaal kunnen op deze locatie jaarlijks ruim 12.000 varkens afgemest worden. Die worden zowel voor Beter Leven als Varkens voor Morgen afgezet. Kopers nemen dit afzetcontract over. Dat geeft een meerprijs van €0,10 per kilo. - Foto: Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

  In totaal kunnen op deze locatie jaarlijks ruim 12.000 varkens afgemest worden. Die worden zowel voor Beter Leven als Varkens voor Morgen afgezet. Kopers nemen dit afzetcontract over. Dat geeft een meerprijs van €0,10 per kilo. - Foto: Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs

 • Asbest is nog wel een thema. Op de helft van de daken ligt asbest. In totaal gaat het om 4.000 vierkante meter. - Foto: Theo Brummelaar

  Asbest is nog wel een thema. Op de helft van de daken ligt asbest. In totaal gaat het om 4.000 vierkante meter. - Foto: Theo Brummelaar

 • Daar staat tegenover dat op 3 staldaken 450 zonnepanelen liggen. Daar draait bij gunstig weer krap 30% van het bedrijf op.

  Daar staat tegenover dat op 3 staldaken 450 zonnepanelen liggen. Daar draait bij gunstig weer krap 30% van het bedrijf op.

 • Het woonhuis stamt uit 1977 en heeft een inhoud van 900 kuub. Het huis telt onder meer 3 slaapkamers (waarvan 1 beneden) en een kantoor. Er is een inpandige garage. Voor meer informatie: Adriaan van den Heuvel Makelaars Adviseurs, Helmond (N-Br.). - Foto: Theo Brummelaar

  Het woonhuis stamt uit 1977 en heeft een inhoud van 900 kuub. Het huis telt onder meer 3 slaapkamers (waarvan 1 beneden) en een kantoor. Er is een inpandige garage. Voor meer informatie: Adriaan van den Heuvel Makelaars Adviseurs, Helmond (N-Br.). - Foto: Theo Brummelaar

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Of registreer je om te kunnen reageren.