Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: veel last van slecht weer vorig weekend

Een selectie van de meest opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Het noodweer van begin vorige week bracht in het oosten van het land ook wat hagelstenen met zich mee. Sommigen waren wel 3,5 cm groot. Ze sloegen grote gaten in kassen in de omgeving van Venlo - Foto: Bert Jansen

  Het noodweer van begin vorige week bracht in het oosten van het land ook wat hagelstenen met zich mee. Sommigen waren wel 3,5 cm groot. Ze sloegen grote gaten in kassen in de omgeving van Venlo - Foto: Bert Jansen

 • In de Noord-Hollandse Wieringermeer viel wel 40 tot lokaal bijna 50 millimeter regen. De gevolgen zijn enkele dagen later tijdens een vlucht over het gebied goed te zien. Op deze foto, gemaakt ter hoogte van Middenmeer, zijn de natte plekken op percelen goed zichtbaar. Drains worden doorgespoten en greppels gefreesd om van het water af te komen. Het is afwachten hoe gezaaide gewassen en gepote aardappelen hier uitkomen. Een positieve noot komt van de bollenvelden, die het landschap van allerlei kleuren voorzien. - Foto: Sytze Bakker

  In de Noord-Hollandse Wieringermeer viel wel 40 tot lokaal bijna 50 millimeter regen. De gevolgen zijn enkele dagen later tijdens een vlucht over het gebied goed te zien. Op deze foto, gemaakt ter hoogte van Middenmeer, zijn de natte plekken op percelen goed zichtbaar. Drains worden doorgespoten en greppels gefreesd om van het water af te komen. Het is afwachten hoe gezaaide gewassen en gepote aardappelen hier uitkomen. Een positieve noot komt van de bollenvelden, die het landschap van allerlei kleuren voorzien. - Foto: Sytze Bakker

 • Ook in Overijssel hebben boeren last van de vele neerslag. Bij loonbedrijf Zandman in Beerze werd gisteren de inzaai van mais weer hervat op de hoogstgelegen percelen in Bruchts, in de omgeving van Hardenberg. Bert Zandman: “Het gaat nog maar net.” Het perceel dat ’s middags gezaaid werd, ging al een stuk beter. – Foto: Frank Uilenbroek

  Ook in Overijssel hebben boeren last van de vele neerslag. Bij loonbedrijf Zandman in Beerze werd gisteren de inzaai van mais weer hervat op de hoogstgelegen percelen in Bruchts, in de omgeving van Hardenberg. Bert Zandman: “Het gaat nog maar net.” Het perceel dat ’s middags gezaaid werd, ging al een stuk beter. – Foto: Frank Uilenbroek

 • In het Duitse stadje Visbek is het oogsttijd in de aardbeien. – Foto: AFP

  In het Duitse stadje Visbek is het oogsttijd in de aardbeien. – Foto: AFP

 • Bollenkweker Dolf Uittenbogaard is de ‘held’ van de erebegraafplaats. Toen hij hoorde dat noodweer de helft van de 10.000 tulpen bij de graven op het militaire ereveld had verwoest, schonk hij spontaan enkele duizenden nieuwe exemplaren. Precies op tijd om ze nog in de grond te zetten. Tijdens dodenherdenking, moeten de tulpen volop in bloei staan. Uittenbogaard: “Deze jongens hebben hun leven gegeven in de strijd tegen Duitse bezetter.” Beheerder Charles Willemsen zegt ‘dolblij te zijn met dit fantastische initiatief. Anders had het ereveld er een stuk minder representatief uitgezien’. Met de nieuwe voorjaarsbloeiers is de nationale driekleur bij elk graf weer hersteld: oranje en rode tulpen, witte zerk en blauwe viooltjes. - Foto: VidiPhoto

  Bollenkweker Dolf Uittenbogaard is de ‘held’ van de erebegraafplaats. Toen hij hoorde dat noodweer de helft van de 10.000 tulpen bij de graven op het militaire ereveld had verwoest, schonk hij spontaan enkele duizenden nieuwe exemplaren. Precies op tijd om ze nog in de grond te zetten. Tijdens dodenherdenking, moeten de tulpen volop in bloei staan. Uittenbogaard: “Deze jongens hebben hun leven gegeven in de strijd tegen Duitse bezetter.” Beheerder Charles Willemsen zegt ‘dolblij te zijn met dit fantastische initiatief. Anders had het ereveld er een stuk minder representatief uitgezien’. Met de nieuwe voorjaarsbloeiers is de nationale driekleur bij elk graf weer hersteld: oranje en rode tulpen, witte zerk en blauwe viooltjes. - Foto: VidiPhoto

 • De Franse boeren zijn weer eens de straat op gegaan. Met hun schapen ditmaal. Ze zijn tegen het loslaten van beren in de Pyreneeën. – Foto: AFP

  De Franse boeren zijn weer eens de straat op gegaan. Met hun schapen ditmaal. Ze zijn tegen het loslaten van beren in de Pyreneeën. – Foto: AFP

 • Ook in Australië zijn de boeren niet blij. Samen met hun kinderen protesteren ze tegen het beleid van de overheid van Queensland. – Foto: EPA

  Ook in Australië zijn de boeren niet blij. Samen met hun kinderen protesteren ze tegen het beleid van de overheid van Queensland. – Foto: EPA

 • De meeste koeien konden op tijd uit deze vrijwel afgebrande stal in Hazerswoude, in Zuid-Holland worden gered. Bij de brand kwam asbest vrij, waardoor mensen uit het dorp tijdelijk binnen moesten blijven. – Foto: ANP

  De meeste koeien konden op tijd uit deze vrijwel afgebrande stal in Hazerswoude, in Zuid-Holland worden gered. Bij de brand kwam asbest vrij, waardoor mensen uit het dorp tijdelijk binnen moesten blijven. – Foto: ANP

 • In de toekomst moet er een bedrijvenpark komen, maar voorlopig mogen boeren er hun gewassen verbouwen. Onder de naam ‘De Lelystadse Boer’ beheren deze 70 veehouders en akkerbouwers 20 hectare grond rondom Lelystad Airport. – Foto: De Lelystadse Boer

  In de toekomst moet er een bedrijvenpark komen, maar voorlopig mogen boeren er hun gewassen verbouwen. Onder de naam ‘De Lelystadse Boer’ beheren deze 70 veehouders en akkerbouwers 20 hectare grond rondom Lelystad Airport. – Foto: De Lelystadse Boer

 • Een idyllisch plaatje uit het zuiden van Frankrijk: een trekker aan het werk in de wijngaard met op de achtergrond een kerk. – Foto: AFP

  Een idyllisch plaatje uit het zuiden van Frankrijk: een trekker aan het werk in de wijngaard met op de achtergrond een kerk. – Foto: AFP

Of registreer je om te kunnen reageren.