Home

Foto & video 2 reacties

Nieuwsfoto‘s: koeien van de kabelbaan

Een selectie van de meest opvallende nieuwsfoto’s van deze week, uit binnen- en buitenland.

Foto

 • Koeien en kalveren hoeven niet meer lopend vanuit het dal naar de alpenwei in het Zwitserse Niederbauen. De lange bergtocht is te inspannend voor de dieren. Uit welzijnsoverwegingen worden ze met behulp van een kabelbaan naar de hoger gelegen bergweides gebracht. Er zijn ongeveer 40 tochtjes met de kabelbaan nodig om alle koeien en kalveren naar boven te brengen. - Foto: ANP

  Koeien en kalveren hoeven niet meer lopend vanuit het dal naar de alpenwei in het Zwitserse Niederbauen. De lange bergtocht is te inspannend voor de dieren. Uit welzijnsoverwegingen worden ze met behulp van een kabelbaan naar de hoger gelegen bergweides gebracht. Er zijn ongeveer 40 tochtjes met de kabelbaan nodig om alle koeien en kalveren naar boven te brengen. - Foto: ANP

 • In het Thaise Mu Cang Chai lopen de buffels gewoon door het rijstveld. – Foto: EPA

  In het Thaise Mu Cang Chai lopen de buffels gewoon door het rijstveld. – Foto: EPA

 • Minister Carola Schouten ontmoet haar Indiase collega-minister Harsimrat Kaur Badal. Deze week was een brede kabinetsdelegatie op handelsmissie naar India. Ook premier Mark Rutte was aanwezig. – Foto: ANP

  Minister Carola Schouten ontmoet haar Indiase collega-minister Harsimrat Kaur Badal. Deze week was een brede kabinetsdelegatie op handelsmissie naar India. Ook premier Mark Rutte was aanwezig. – Foto: ANP

 • Terug naar eigen land. Het ploegen gaat mooi bij Ronnie Klaassens. Nadat de rotorkopeg eroverheen is geweest, kan de volgende lading mais worden ingezaaid. - Foto: Koos van der Spek

  Terug naar eigen land. Het ploegen gaat mooi bij Ronnie Klaassens. Nadat de rotorkopeg eroverheen is geweest, kan de volgende lading mais worden ingezaaid. - Foto: Koos van der Spek

 • Aan het eind van de regenboog staan in dit geval tulpen. In het Groningse Roodeschool zorgt de zon voor een fraai plaatje. - Foto: Koos van der Spek

  Aan het eind van de regenboog staan in dit geval tulpen. In het Groningse Roodeschool zorgt de zon voor een fraai plaatje. - Foto: Koos van der Spek

 • Een student van opleidingscentrum Terra in Meppel oefent met een eerste trekkersimulator. De simulator is een New Holland-cabine op 6 bewegende cilinders met rondom virtueel zicht. De simulator gaat steeds een aantal praktijklessen vervangen en dat betekent een veiliger, voordeliger en milieubewuster lesprogramma. Er zit slimme software achter, want het lesniveau wordt automatisch aangepast aan het rijgedrag van de leerling. Ook is het mogelijk een eigen rijles terug te kijken, bijvoorbeeld vanuit het perspectief van een fietser. Zo is te ervaren hoe een eigen inhaalmanoeuvre overkomt op medeweggebruikers. - Foto: Ruud Ploeg

  Een student van opleidingscentrum Terra in Meppel oefent met een eerste trekkersimulator. De simulator is een New Holland-cabine op 6 bewegende cilinders met rondom virtueel zicht. De simulator gaat steeds een aantal praktijklessen vervangen en dat betekent een veiliger, voordeliger en milieubewuster lesprogramma. Er zit slimme software achter, want het lesniveau wordt automatisch aangepast aan het rijgedrag van de leerling. Ook is het mogelijk een eigen rijles terug te kijken, bijvoorbeeld vanuit het perspectief van een fietser. Zo is te ervaren hoe een eigen inhaalmanoeuvre overkomt op medeweggebruikers. - Foto: Ruud Ploeg

 • Aan de andere kant van het land, in Limburg, hoeven ze voorlopig niet te beregenen. Deze akkerbouwer heeft forse waterschade op zijn aardappelperceel. De ruggen zijn compleet weggespoeld. - Foto: Guus Queisen

  Aan de andere kant van het land, in Limburg, hoeven ze voorlopig niet te beregenen. Deze akkerbouwer heeft forse waterschade op zijn aardappelperceel. De ruggen zijn compleet weggespoeld. - Foto: Guus Queisen

Laatste reacties

 • ghsmale

  Zelfs de koeien gaan vliegen,
  niet co2 arm wel een mooie beleving voor de koeien
  scheelt weer een lange berg wandeling naar boven.

 • agratax(1)

  Niet CO2 arm? Wat te denken van alle CO@ en methaan die ze uitstoten tijdens de lange voettocht berg opwaarts?

Of registreer je om te kunnen reageren.