Home

Foto & video

Nieuwsfoto‘s: hoog water

Een selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van over de hele wereld.

Foto

 • De sneeuw en regen van de afgelopen periode zorgt voor ondergelopen akkers, zoals hier in de Noordoostpolder, vlakbij het Ketelmeer. Normaal wordt in het najaar veel kleigrond omgeploegd, maar hier is dat nog niet mogelijk geweest door de natte omstandigheden. Het gele vlak op de foto is doodgespoten groenbemester, waar het water in staat, net als in de wintertarwe. Het water in het IJsselmeer was op z’n hoogst 20 centimeter boven NAP, normaal is het 40 centimeter onder NAP. Door de hoge waterstanden zijn de uiterwaarden door heel Nederland deze week volgelopen. Om dezelfde reden en vanwege de westerstorm zijn ook stormvloedkeringen deze week dicht geweest.

  De sneeuw en regen van de afgelopen periode zorgt voor ondergelopen akkers, zoals hier in de Noordoostpolder, vlakbij het Ketelmeer. Normaal wordt in het najaar veel kleigrond omgeploegd, maar hier is dat nog niet mogelijk geweest door de natte omstandigheden. Het gele vlak op de foto is doodgespoten groenbemester, waar het water in staat, net als in de wintertarwe. Het water in het IJsselmeer was op z’n hoogst 20 centimeter boven NAP, normaal is het 40 centimeter onder NAP. Door de hoge waterstanden zijn de uiterwaarden door heel Nederland deze week volgelopen. Om dezelfde reden en vanwege de westerstorm zijn ook stormvloedkeringen deze week dicht geweest.

 • De 25-jarige Nine van Bemmel melkt in haar eentje 2000 verschillende koeien en geiten op vijf bedrijven. Ze doet dat liever dan op één plek werken, daarom zou ze ook geen eigen bedrijf willen. Foto: VidiPhoto

  De 25-jarige Nine van Bemmel melkt in haar eentje 2000 verschillende koeien en geiten op vijf bedrijven. Ze doet dat liever dan op één plek werken, daarom zou ze ook geen eigen bedrijf willen. Foto: VidiPhoto

 • Vrijwilligers leggen zandzakken neer bij de dijken bij de Kampereilanden. Vanwege het hoogwater in en rond Kampen had het waterschap Drents Overijsselse Delta inwoners opgeroepen om te komen helpen met het vullen en leggen van zandzakken. Foto: ANP

  Vrijwilligers leggen zandzakken neer bij de dijken bij de Kampereilanden. Vanwege het hoogwater in en rond Kampen had het waterschap Drents Overijsselse Delta inwoners opgeroepen om te komen helpen met het vullen en leggen van zandzakken. Foto: ANP

 • Deze kudde van 120 buffels moet nogal wat hindernissen doorstaan om van het ene naar het andere natuurgebied in Hongarije te komen. Zo moeten ze een drukke provinciale weg oversteken en staan sommige weilanden blank. Foto: EPA

  Deze kudde van 120 buffels moet nogal wat hindernissen doorstaan om van het ene naar het andere natuurgebied in Hongarije te komen. Zo moeten ze een drukke provinciale weg oversteken en staan sommige weilanden blank. Foto: EPA

 • Als aftrap van de jaarlijkse National Western Stockshow lopen deze gehoornde runderen dwars door Denver. Foto: AFP

  Als aftrap van de jaarlijkse National Western Stockshow lopen deze gehoornde runderen dwars door Denver. Foto: AFP

 • Door de regenval en smeltende sneeuw is het waterpeil in de Maas, hier bij Maastricht erg hoog. Foto: ANP

  Door de regenval en smeltende sneeuw is het waterpeil in de Maas, hier bij Maastricht erg hoog. Foto: ANP

 • Veel mensen laten hun hond uit in dit park in Mexico City. Deze vrouw laat haar varken uit. Foto: AFP

  Veel mensen laten hun hond uit in dit park in Mexico City. Deze vrouw laat haar varken uit. Foto: AFP

Of registreer je om te kunnen reageren.