Redactieblog

6 reacties

t Hart: goed management en een gunstige markt

Zeven is het getal van de volheid. Misschien heeft deze gedachte bij Cees 't Hart wel in het achterhoofd meegespeeld toen hij dacht: nu is het tijd voor wat anders.

Bij een man van zijn statuur komt er natuurlijk wel vaker een aanbod langs. De meeste aanbiedingen zal hij zonder al te lang piekeren terzijde hebben geschoven. Gezien zijn leeftijd, het soort aanbod dat langskwam (nog één keer een grote klus) en ook gezien het feit dat hij nu dus al weer zo'n zeven jaar leiding geeft aan FrieslandCampina - en misschien redenen die wij niet kennen of hoeven kennen - vertrekt 'koning Cees'.

Dat hij het lang niet slecht gedaan heeft in de voorbije jaren blijkt niet alleen uit de cijfers die de onderneming jaarlijks laat zien, maar ook uit het aanzien dat hij geniet in het Nederlandse bedrijfsleven en, niet te vergeten, het grote aantal teleurgestelde en soms geschrokken reacties van melkveehouders. Aan 't Hart worden, ondanks het geklaag en gemopper van veel leden, kennelijk toch veel van de successen toegeschreven die FrieslandCampina in de voorbije jaren heeft geboekt. Met de toonaangevende melkprijs voorop.

Zal het nu slechter gaan? Dat kan niemand zeggen. Ook opvolger Roelof Joosten is een capabel man, al wordt het een hele klus om de resultaten van de voorbije jaren te verbeteren. Capabele mensen zijn belangrijk, maar de markt moet ook meewerken.

Laatste reacties

 • .....

  Hij heeft veel mazzel gehad dat de quotering de melkprijs in de benen hield. Toen er ook maar iets teveel melk op de markt kwam werd rond 2009 de melkprijs al snel één groot drama. Ik ben ook wel benieuwd of de ambitieuze duurzaamheidsagenda van Cees het gaat houden als de melkprijs weer door de hoeven zakt, leg dan je leden maar eens uit dat er voor onze duurzame producten geen fatsoenlijke prijs betaald hoeft te worden........
  (Oh ja en dat salaris van Cees is natuurlijk a bloody shame)

 • Mozes

  @puntjes #1, jij begrijpt blijkbaar nog steeds niet dat bij vloed schepen hoger aan de kade liggen dan bij eb. Geen enkel schip ter wereld zal bij vloed en eb even hoog aan de kade liggen.
  Er zijn echter wel schepen die hoger in het water liggen dan anderen. Het ene schip heeft nu eenmaal meer draagkracht dan het andere.

 • brutus71

  Cees heeft het relatief goed gedaan kijk maar naar Doc. #1 en het salaris interesseert me niet ik wil een goed resultaat

 • alco1

  Resultaten boek je met een team.
  We hoorden nooit van frictie in het team, dus wat dat betreft heeft Cees het goed gedaan.

 • veldzicht

  Wat is het probleem?de melkprijs stijgt alweer,de boeren zullen er aan moeten wennen dat de prijs meer gaat schommelen nu er geen garantie prijs meer is,gelukkig maar zou ik zeggen, 1 milj. ton boter en ,n milj.
  ton melkpoeder dat uiteindelijk naar het varkensvoer of voor een kwartje per kg.naar Rusland gaat dat wil toch niemand meer.

 • John*

  als je ziet hoe vaak het misgaat na fusies van deze omvang en dat dit toch geslaagd is met hele mooie resultaten kan je toch niets anders dan een dik compliment geven.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.