Home

Achtergrond

Hans Hoogeveen (1959)

De man die Herr Antje wordt genoemd. (2013: nr. 22)

“De man met de eeuwige glimlach, die altijd naast staatssecretaris Dijksma staat.” Zo noemde Tweede Kamerlid Dion Graus de hoogste landbouwambtenaar op Economische Zaken.

Hoogeveen is een man op de achtergrond, maar alleen al door zijn verschijning valt hij op (zijn lengte steekt schril af tegen die van de staatssecretaris). Hoogeveen is wijd en zijd bekend, ook in het buitenland. Dat leverde hem tijdens een bezoek aan de Grüne ­Woche de bijnaam Herr Antje op.

Hoogeveen is verantwoordelijk voor dossiers als land- en tuinbouw, agribusiness, GLB en internationale voedselzekerheid.

Hij staat bekend als gedreven en is sinds 1984 in dienst van het landbouwministerie. Hij was mede dankzij zijn uitgebreide netwerk een steunpilaar van een reeks bewindslieden. Hoogeveen heeft veel internationale ervaring, onder meer als onderhandelaar tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap. Hij geeft sinds 2009 college aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en de Fletcher School of Law and 
Diplomacy.

 

FUNCTIE
• directeur-generaal Agro bij het 
ministerie van Economische Zaken

NEVENFUNCTIES
• professor of Practise in Natural 
Resource Policy aan de Fletcher School 
of Law and Diplomacy
• kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur

Of registreer je om te kunnen reageren.