Boerenleven

Achtergrond 10 reacties

Enquête: hebben boeren er nog lol in?

Op nogal wat bedrijven zijn er zorgen over de toekomst. Dat uit zich op verschillende manieren, van mopperen tot stilletjes in een hoekje kruipen.

Mooi vak, jammer van de vele regelgeving. Dat is in een notendop hoe boeren hun werk omschrijven. Die regelgeving maakt dat ‘gewoon lekker boeren’ voor hun gevoel niet meer kan. Behalve de overheid bemoeit ook de burger zich meer en meer met de gang van zaken. Aangezien werk en privé zo ontzettend met elkaar vervlochten zijn, betekent het dat bemoeienis met het werk invloed heeft tot in de privésfeer. De één haalt zijn schouders erover op, de ander moppert en spuit zijn gal via sociale media.

Boerderij zoekt uit hoe de situatie anno 2019 is. Zijn plezier en voldoening nog in balans met negatieve gevoelens? Of slaat de balans door? Hetzij de ene kant op, hetzij de andere. Via onderstaande enquête willen we daar een beeld van krijgen. De resultaten worden gebruikt voor een artikel. Bij voorbaat hartelijke dank voor je medewerking.

Laatste reacties

 • Alco

  Heb gewoon wat ingevuld om de vragen te kunnen beoordelen.

 • farmerbn

  Als veel ngo-leden deze vragen beantwoorden met opzettelijke onwaarheden dan zijn de conclusies ook verkeerd. Enquetes moeten persoonlijk en serieus afgenomen worden anders heeft het geen nut. En alleen boeren mogen meedoen en dat is hier niet het geval.

 • Welinkm

  @farmerbn Dank voor je reactie. De kop stelt de vraag of BOEREN er nog lol in hebben. Niet-boeren voelen zich niet uitgenodigd om mee te doen. Tot nu toe doen ze dat ook niet. Als je de enquete hebt ingevuld, en het zou fijn zijn als je dat wilde doen, dan zie je dat gevraagd wordt naar bedrijfstak. Niet-boeren filteren we eruit maar dat is tot op dit moment nog niet nodig.

 • farmerbn

  Als een tegenstander van de landbouw aangeeft dat hij melkveehouder is denkt U dat dat de waarheid is.

 • Bennie Stevelink

  Mogen boeren in Frankrijk meedoen aan de enquête?

 • Bennie Stevelink

  Margreet, hoe ga ik naar de enquête? Ik zie nergens een link.

 • Biggetje

  Link aan Bennie werkt niet. En een andere is onvindbaar. Helaas.

 • MF boer

  Gewoon hier boven op ok blokje klikken

 • kanaal

  de site werkt niet

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.