Akkerbouw

Nieuws

Handelshuizen Eriva en APF Holland gaan samen

Aardappelhandelshuizen Eriva uit Zeewolde en APF Holland uit Dronten gaan per oogstjaar 2020 fuseren.

Het nieuwe bedrijf gaan APF-Eriva heten. Vestigingsplaats van de nieuwe onderneming wordt de huidige locatie van APF Holland aan De Regge 28 in Dronten.

Slagkracht vergroten

Reden voor de fusie is volgens Michel van Oijen van Eriva om de slagkracht te vergroten en elkaar te versterken en zodoende een betere marktpositie te verwerven. Zo heeft bijvoorbeeld Eriva een succesvolle pool zonder voorverkoop en APF Holland een goed draaiende pool met voorverkoop. Volgens Michel van Oijen lag een samenwerking mede daarom voor de hand. De aardappelgroothandelsactiviteiten van de beide bedrijven komen zeer sterk met elkaar overeen. Beide bedrijven zijn kleine wendbare organisaties en delen dezelfde ambities en waarden, zoals korte lijnen en afspraak is afspraak, aldus Van Ooijen.

Bestuur

Martin de Visser en Michel van Oijen worden commercieel verantwoordelijk voor APF-Ervia. Pieter Boone gaat zich richten op de inkoop en Sjaak Ermers de administratie. De zaken met betrekking tot oogst 2019 worden door APF Holland en Eriva ieder afzonderlijk afgehandeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.