Akkerbouw

Nieuws 8 reacties

Kamervragen over te brede akkerrand

VVD-Kamerlid Helma Lodders heeft Kamervragen gesteld over het afkeuren van een akkerrand in het kader van de vergroeningsmaatregelen. De akkerrand zou te breed zijn.

Lodders baseert zich op een Twitter-bericht. Bij een ondernemer werd een akkerrand afgekeurd door RVO.nl omdat deze 2 meter te breed was.

'Bureaucratische benadering'

Lodders spreekt van een bureaucratische benadering en vraagt opheldering aan Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken). Ze vindt dat de akkerrand gewoon goedgekeurd moet worden, maar dat een eventuele vergoeding beperkt moet blijven tot de vooraf opgegeven breedte. 
Vanuit Europa is een grote wens voor vereenvoudiging van de vergroeningsmaatregelen. De controle op en uitvoering van deze maatregelen is zeer omslachtig.

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  Genadeloos straffen de boer die dit op zijn geweten heeft. Criminele, ja bijna terroristische actie ! Kom op Van der Steur en Van Dam, doe hier wat aan want de staatsveiligheid loopt gevaar. En opperpinokkio Rutte kan dit echt niet weglachen. Hij moet dit bij de Veiligheidsraad aan kaarten. Ik zou zeggen gebruik die 2 JSF vliegtuigen om die akkerrand totaal te vernietigen, uitroeien met wortel en tak. Kan hij niet even met Obama bellen of die nog wat grondtroepen beschikbaar heeft ? Hier is een NAVO interventie dringend gewenst. Oh die boer was ook nog een autochtone Nederlander ? Je zal zo'n man als buurman hebben. Vluchten, nu het nog kan, vrouwen en kinderen eerst. Emigreren, maakt niet uit waar naartoe.

  En toen werd ik weer wakker.......................................................................................

 • landboer

  Was het maar een droom! Dit is Holland op zn smalst

 • simpel boerke

  Jan-zonderland, grappig. Als je dit zo leest snap je beter waarom die Engelsen als de wiede weerga uit de EU willen stappen, en geef ze eens ongelijk.

 • putten

  voor ons geldt dan geen nexit maar NEXT.

 • slatan

  Rusland is er niks bij....

 • agro1

  laat die russen maar komen, enne... navo, niks aan doen he??

 • Zuperboer

  En Canada dan Jan hebben jullie ook zulke Voorbeelden van bureaucratie?

 • Conaad

  De boeren zijn wel erg makkelijke slachtoffers om de EEG kas te spekken . Dit is maar een van de vele voorbeelden . Jullie ( regering moesten jullie schamen) . Het is niet te hopen dat jullie ooit honger hebben . Wat zullen jullie dan die boeren nodig hebben .

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.