Akkerbouw

Nieuws 1714 x bekeken 2 reacties

Steenmeelacademie voor bodemgezondheid in oprichting

De meerjarige praktijkproeven van 8 landbouwbedrijven in Oost-Groningen en Drenthe naar de effecten van steenmeel op hun teelten leidt tot de oprichting van een Steenmeelacademie.

Steenmeel is een fijngemalen silicaatgesteente van magmatische oorsprong. Het materiaal zorgt voor een versnelde verwering waarbij minerale voedingsstoffen voor het gewas vrijkomen. Dat heeft volgens de initiatiefnemers van het project, Carpay Advies, de Biogeoloog en Gebr. Eckhardt Mengvoeders, allerlei positieve effecten op de bodem.

Meerjarig praktijkproject

De resultaten van de demo's met steenmeel in het project variëren van nagenoeg gelijk gebleven tot een forse toename van de opbrengsten en voedingswaarde van gewassen. Het resultaat is afhankelijk van steenmeelsoort en gewas.

De groep zoekt boeren de zich willen verdiepen in de materie in de Steenmeelacademie. Een meerjarig praktijkproject vormt de basis voor de academie, waarin kennis en ervaringen worden uitgewisseld.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Kennis moet je niet delen maar voor jezelf houden. Doet philips en ASML ook.

  • Zandboertje

    Er zal toch eerst een aantoonbare bodembemonstering moeten zijn voordat het nut kan hebben? Steenmeel wordt nu wel erg hoog weggezet als oplossing.

Of registreer je om te kunnen reageren.