Akkerbouw

Nieuws 2474 x bekeken 3 reacties

Bemonstering op AM loopt achter

Keuringsdienst NAK ontving dit seizoen tot nu toe 100.000 AM-grondmonsters. Dat is minder dan vorig jaar. Toen had NAK rond deze tijd al 110.000 grondmonsters binnen.

Door de ongunstige weersomstandigheden is afgelopen tijd relatief weinig bemonsterd. Hierdoor moet de keuringsdienst de komende maanden meer grondmonsters verwerken dan normaal.

Op tijd AM-bemonstering

NAK adviseert telers dan ook om AM-bemonsteringen zo snel mogelijk aan te vragen voor percelen waarvoor een AM-vrijverklaring nodig is bij de aangifte van pootaardappelen voor teeltjaar 2016. Dezelfde verklaring is ook nodig bij de opgave voor keuring van ander uitgangsmateriaal, zoals bloembollen of eerstejaars plantuien.

Laatste reacties

  • aardappelboer

    Ondanks dat ze minder hebben tot nu toe duurt het net zo lang als anders voordat je de uitslag hebt. Heb begin januari vrijwillige monsters ingestuurd en het duurt gewoon 6 weken voordat je de AM uitslag binnen hebt en dat is de laatste jaren zo en anders moet je met spoed laten bemonsteren maar dat kost weer extra. ja de NAK prijst zichzelf mooi uit de markt door dit kromme beleid, volgend jaar gaan mijn monsters naar een ander labatoria. Heb toevallig navraag gedaan bij anderen en daar heb je binnen 10 dagen bericht!!

  • info259

    precies!

  • haverboer1

    welk bedrijf is dat aardappelboer?

Of registreer je om te kunnen reageren.