Akkerbouw

Nieuws

SPNA: vrij stabiele ziektedruk in wintertarwe

Nieuw Beerta – De ziektedruk door gele roest en septoria bleef afgelopen week vrij stabiel in wintertarwe.

Dat meldt SPNA in de nieuwste tarwemonitoring. SPNA bepaalt iedere week de ziektedruk op de proefboerderij Kollumerwaard in het Noord-Friese Munnekezijl en Ebelsheerd in Nieuw Beerta in Oost-Groningen.

De aantasting door gele roest bleef op beide locaties vrij stabiel. SPNA vond afgelopen week minder actieve gele roest. Op Ebelsheerd bleef ook de septoria aantasting gemiddeld stabiel. In de rassen Lion en Bergamo nam de aantasting iets toe, terwijl deze in Elixer juist daalde. Op Kollumerwaard namen de aantastingen door septoria wel iets toe, vooral in de rassen Asano en Bergamo. Met de verwachte hogere temperaturen voor komende week, verwacht SPNA dat de kans op bruine roest iets toeneemt.

Of registreer je om te kunnen reageren.