Akkerbouw

Nieuws 2112 x bekeken

Koers HZPC stijgt opnieuw maximaal

De certificaatkoers van HZPC steeg opnieuw maximaal op de beursdag van vrijdag. De koers van een certificaat van aandeel ging 10% omhoog naar €124,45.

Er zijn 5.563 van de 783.725 uitstaande certificaten verhandeld. Het is de vierde keer op rij dat de koers met de maximaal toegestane 10% stijgt. De laatste twaalf beursdagen gebeurde dat elf keer, met als uitzondering de beursdag van november 2013. Toen steeg de koers 9,1%.

Gemiddeld jaarlijks rendement van 28%

HZPC houdt twee keer per jaar in mei en november een beursdag. De certificaten zijn in 2000 uitgeven tegen een koers van €24. In 15 jaar is de koers 419% gestegen. Dat is een gemiddeld jaarlijks rendement van 28%.

Relatief weinig aandelen aangeboden

Volgens HZPC was de vraag naar de certificaten vrijdag gemiddeld, over de afgelopen vijftien jaar bezien. Maar er werden relatief erg weinig aandelen aangeboden. Het certificaat was driemaal overvraagd. Een laag aanbod werkt een hoge koers in de hand.

Directeur Gerard Backx van HZPC trekt een conclusie uit het kleine aanbod van certificaten. "Hieruit lezen wij een sterk vertrouwen in onze organisatie."

Of registreer je om te kunnen reageren.