Akkerbouw

Nieuws 886 x bekeken

Software leidend voor kwaliteit uien

Doetinchem - Met behulp van de juiste software is de interne kwaliteit van uien nauwkeurig te bepalen, zo blijkt uit een grootschalige test van een aantal uiensorteerders.

Met een grote hoeveelheid tests is bepaald welke resultaten er zijn te behalen met verschillende sorteermachines en software. Om een objectief beeld te krijgen, hebben de uiensorteerders duizenden uien van dezelfde partij laten sorteren door verschillende fabrikanten.

De uiensorteerders concludeerden dat de echte meerwaarde van een sorteermachine in de software zit. De sorteermachine van Elisam, voorzien van de sorteringssoftware van Ellips, kwam als beste uit de test. De machine beoordeelde in tegenstelling tot andere merken de helft minder uien als 'slecht'. Ook is wekelijkse kalibratie niet nodig.

Peter de Weerd

Of registreer je om te kunnen reageren.