Akkerbouw

Nieuws

Van Meir betaalt € 15,56 per 100 kilo uien in pool A

Steenbergen – Uiensorteerbedrijf Van Meir Uien betaalt € 15,56 per 100 kilo uien met een grofte van 60 procent in pool A, zo schrijft buitendienstmedewerker Renée Menkveld in de nieuwsbrief.

Uit de gerealiseerde poolprijzen blijken de grovere uien duidelijk beter te zijn betaald dan de fijnere sorteringen. Voor uien kleiner dan 60 millimeter wordt € 14,65 betaald en voor uien groter dan 60 millimeter geldt een uitbetalingsprijs van € 16,93. Vorig jaar werd 11,78 betaald in Pool A.

Menkveld geeft aan dat het bedrijf zich zorgen maakt over de kwaliteit van de uien. "Afgelopen zomer hadden we een uitstekende kwaliteit verwacht in de bewaarschuren. Na verloop van tijd werden we toch geconfronteerd met koprot en wortel/halsschimmels. Kwaliteitsproblemen kost iedereen in de uienketen geld. Exportbestemmingen haken af en de sorteerbedrijven moeten alle zeilen bijzetten om het product verantwoord af te zetten."

Van Meir Uien signaleert als trend dat er duidelijk minder koprot voorkomt in partijen die zijn behandeld met het middel Signum.

Voor het nieuwe seizoen geeft Menkveld aan dat het areaal plantuien al vol is en er een uitbreiding is gerealiseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.