Akkerbouw

Nieuws

Uienexport tot begin december bovengemiddeld

Den Haag – De Nederlandse uienexport is in het lopende seizoen vanaf week 30 (eind juli) tot en met week 49 (eerste week van december) een fractie boven de 400.000 ton uitgekomen.

Ten opzichte van het gemiddelde over de vorige vijf seizoenen is er 4 procent (15.600 ton) meer uitgevoerd. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het GroentenFruit Huis in Den Haag, een samenwerkingsverband van Frugi Venta en de Dutch Produce Association (DPA). Het GroentenFruit Huis heeft rapportage van deze cijfers overgenomen van het Productschap Tuinbouw. De uienexport was in de genoemde periode 9 procent minder in vergelijking met het vorige uienjaar. Dat was echter uitzonderlijk en haalde uiteindelijk een record van meer dan een miljoen ton.

Van de totale buitenlandse uienafzet ging 56 procent naar Afrikaanse bestemmingen. Alleen Senegal al was goed voor 24 procent (96.500 ton0. Dat is meer dan het volume à 84.500 ton dat naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Frankrijk samen ging.

Of registreer je om te kunnen reageren.