Foto: Henk Riswick AlgemeenNieuws

6,75% meer loon voor werknemers veehouderij

Werknemers op veehouderijen krijgen de komende drie jaar een loonsverhoging van in totaal 6,75%. Daarnaast komt de toeslag voor zondagswerk terug in de nieuwe cao, die waarschijnlijk per 1 januari 2018 ingaat.

Namens de werkgevers hebben LTO, POV en COBK (broedeieren- en kuikensector) een principe-akkoord bereikt met FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen. Het akkoord wordt nu voorgelegd aan de leden van de bonden.

Loonsverhoging in drie stappen van 2,25%

De cao heeft een looptijd van drie jaar. De loonsverhoging vindt plaats in drie stappen van elk 2,25%. De zondagstoeslag komt terug. Volgens CNV werd zondagswerk vaker ingezet dan nodig en wordt op deze manier het aantal uren op zondag teruggedrongen. Een zondagsewerkdag gaat werknemers meer opleveren vanaf het 3e gewerkte uur; een toeslag van 75%. Vanaf het 5e uur is de toeslag 100%.

Regeling oudere werknemers

Voor oudere werknemers vanaf 62 jaar is er een regeling opgesteld: ze kunnen minder werken met behoud van 90% salaris en pensioenopbouw.

Jonge werknemers krijgen via een leer/werktraject meer ruimte om zich hun nieuwe functie eigen te maken. De subsidie die werkgevers hiervoor ontvangen wordt verhoogd naar € 2.500 per jaar om deze werknemers door te betalen op hun schooldagen.

Beheer
WP Admin