Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

2% meer melk in de VS

De melkproductie in de Verenigde Staten bedroeg in juli bijna 8,7 miljoen ton melk.

Ten opzichte van juli vorig jaar is dat 2% hoger. De gemiddelde dagelijkse melkproductie in de VS komt uit op ruim 280.000 ton. In juli vorig jaar was dat 274.500 ton per dag.

Grotere melkveestapel

Deze groei is terug te herleiden naar een grotere melkveestapel. In juli van dit jaar werden 9,5 miljoen dieren geteld. Vorig jaar kwam het aantal niet verder dan 9,37 miljoen dieren. Ook de melkgift per koe lag hoger: vorig jaar was de gemiddelde melkproductie per koe 29 liter. Dit jaar komt de dagelijkse melkgift uit op 29,5 liter per koe per dag.

De USDA toont van 24 belangrijke staten aparte cijfers. Samen produceren deze staten ruim 95% van de totale Amerikaanse melkproductie. De groei in de melkproductie bedraagt 2,1% tot 8,2 miljoen ton melk in juli. Het aantal dieren steeg naar bijna 9 miljoen dieren en de melkproductie bedroeg in juli 29,8 liter melk.

South Dakota vertoonde de grootste groei in melkproductie van 17% naar 140.000 ton melk. De absoluut grootste staat is Californië met 1,7 miljoen stuks melkvee. Dat zijn iets meer koeien dan in Nederland lopen. Wisconsin heeft 1,2 miljoen stuks melkvee.

Beheer
WP Admin