Foto: ANP AlgemeenNieuws

1.100 mondkapjes van Limburgse boeren naar zorg

De brandweer in Noord- en Midden-Limburg heeft dinsdag 1.100 mondkapjes ingezameld, die door boeren naar de brandweerkazernes werden gebracht.

De boeren schonken de mondkapjes via de brandweer aan de zorg, na een oproep daartoe door de Limburgse Land- en Tuinbouwbond LLTB. Alleen mondkapjes in gesloten verpakkingen werden aangenomen.Boeren die niet in de gelegenheid waren mondkapjes af te geven bij de kazernes, kunnen dat via de LLTB alsnog doen. De LLTB komt deze dan ophalen, twitterde de brandweer.

“Limburgse ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgverleners hebben een nijpend tekort aan mondkapjes (FFP1 of FFP2) en witte wegwerpoveralls”, aldus de LLTB in de oproep. “Met name veel veehouders hebben deze artikelen in huis in verband met hun werkzaamheden.”

Op juiste plek

Brandweer en LLTB brengen de ingezamelde kapjes naar het St. Jans Gasthuis in Weert. Dit ziekenhuis zorgt vervolgens in overleg met de GGD en de veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg dat ze op de juiste plek terechtkomen.

Oproep LTO

Ook LTO Nederland doet een oproep aan haar leden om beschermingsmateriaal beschikbaar te stellen voor de gezondheidszorg. De organisatie vraagt boeren en tuinders om mondkapjes, schorten, handschoenen, brillen, zeep en desinfectanten.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Beheer
WP Admin