Varkenshouderij

Nieuws 2057 x bekeken 1 reactie

SP bezoekt varkensbedrijf: gevolgen TTIP besproken

Europarlementariër Annemarie Mineur van de socialistische Partij (SP) bracht afgelopen maandag een bezoek aan varkensbedrijf van de Berkmortel. De politica liet zich voorlichten over de gevolgen van TTIP voor een gezinsbedrijf.

NVV bestuurder Paul Wouters en Doreen van den Berkmortel legden uit wat de verschillen zijn in regelgeving voor de varkenshouderij tussen Nederland en Amerika.

Als het handelsverdrag tussen Amerika en de Europese Unie (EU) doorgaat, dan komt er Amerikaans varkensvlees op de Europese markt. De Amerikaanse normen voor milieu en dierenwelzijn zijn lager dan die in de EU. Dat leidt tot oneerlijke concurrentie, want door de strenge Europese eisen is de kostprijs van varkensvlees in Europa een stuk hoger dan die in Amerika. Daarnaast komt er extra varkensvlees op de Europese markt met mogelijk lagere prijzen tot gevolg.

Eén reactie

  • WGeverink

    Er zitten voor en nadelen aan. Bij aankoop van Amerikaans varkensvlees krijg je nooit een stinker in de pan. Je loopt wel kans dat aan het vlees een maissmaak zit.

Of registreer je om te kunnen reageren.