Varkenshouderij

Nieuws 1428 x bekeken

EC weigert vleesopslagregeling in te stellen

Brussel - de Europese commissie heeft opnieuw de vraag naar een Particuliere Opslagregeling van verschillende lidstaten afgewezen. Tijdens de Europese Landbouwraad werd er gevraagd om een opslagregeling onder meer door Denemarken en Frankrijk.

Landbouwcommissaris Phil Hogan heeft de wens afgewezen met het argument dat er tekenen van herstel in de markt zijn. De prijsdalingen van de tweede helft van vorig jaar zijn een gevolg van de productiestijging aldus Hogan. Hij wees verder op een licht herstel dat zichtbaar is. Ook de export van de EU zou zich herstellen.

In Berlijn zijn anderhalve week geleden afspraken gemaakt met Rusland die het mogelijk maken dat een aantal individuele lidstaten (Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Hongarije, Italië en Nederland) mogelijk op korte termijn weer kunnen exporteren naar Rusland.

Of registreer je om te kunnen reageren.