Partner
Foto: Jan Willem Schouten RundveePartner

Inkuilmiddel verbetert alle graskuilen

Goede conservering en broeiremming bevordert de kwaliteit van alle graskuilen. Het biologische inkuilmiddel Bonsilage Plus draagt hieraan zeker bij. Dit is de conclusie van een grootschalig onderzoek op basis van 2.352 kuiluitslagen (Eurofins) door HAS Hogeschool Den Bosch.

Bonsilage Plus heeft zowel in droge als in natte kuilen een positieve werking. In natte kuilen optimaliseert het inkuilmiddel met name de conservering. De graskuil is sneller stabiel waardoor de voederwaarde van het gras behouden blijft. Daarnaast voorkomt Bonsilage Plus de ontwikkeling van broei en schimmels waardoor het inkuilverlies minimaal is.
In droge graskuilen is Bonsilage Plus een uitstekende broeiremmer, de grootste uitdaging van droge graskuilen. En bovendien stijgt de voederwaarde!


Droog of nat inkuilen?

De keuze om droog of nat in te kuilen is afhankelijk van de graskwaliteit. Nat inkuilen is voor oud grasland met onkruiden het beste. De harde celwanden van het gras worden in een natte kuil voorgeweekt, waardoor koeien het ruwvoer makkelijker verteren.

Droog inkuilen is voor jong gras met veel energie de beste optie. Gebruik ook in deze graskuilen Bonsilage Plus om broei- en schimmelvorming te minimaliseren. Het inkuilverlies daalt hierdoor van 20 naar 4%. Naast een financieel voordeel is dit ook gunstig voor de Kringloopwijzer.

Financiële opbrengst Bonsilage Plus

Bonsilage Plus kost € 2,50 per ton ingekuild product. De opbrengsten zijn vele malen hoger. Klik hier voor een financiële berekening van kosten en opbrengsten.

Bonsilage Plus is verkrijgbaar Barenbrugdealers. Klik hier voor een dealer bij u in de buurt.

Beheer
WP Admin