Bel Leerdammer betaalt de leveranciers ¬ 25,25 per 100 kilo. RundveeNieuws

Bel en DOC Kaas houden melkprijzen stabiel

De Kaasmakers Bel Leerdammer en DOC Kaas/DMK houden de melkprijs over de maanden juni en juli gelijk.

Dit hebben ze bekendgemaakt aan de leveranciers/leden. Bel Leerdammer betaalt de leveranciers €25,25 per 100 kilo uit. DOC Kaas betaalt de leden €20,36 per 100 kilo uit. Dit zijn de prijzen exclusief btw, bij 700.000 kilo per jaar en na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL.

De genoemde prijzen zijn ook exclusief toeslagen voor duurzaamheid en/of weidegang. Bij Bel Leerdammer is de prijs wel inclusief een kwaliteitstoeslag van €0,50 per 100 kilo. Zonder deze toeslag betaalt Bel €24,75 per 100 kilo.

Minder melkaanvoer, zuivelmarkt trekt aan

De stabilisering van de prijzen is mogelijk dankzij de teruglopende melkaanvoer en de aangetrokken zuivelmarkt. De noteringen voor zowel kazen als boter, room en wei zijn behoorlijk gestegen in de voorbije weken. Bel Leerdammer houdt de melkprijs voor de derde maand op rij stabiel, DMK en dochterbedrijf DOC Kaas doen het de tweede keer en lossen zo een verwachting in, zoals enkele weken terug uitgesproken tegenover de leden. Aanvankelijk bestond de vrees dat DMK de melkprijs misschien nog verder zou moeten laten dalen, zodat de totale melkprijs onder de 20,8 cent per kilo zou komen.

De in Duitsland toonaangevende ‘Kieler Rohstoffwert’ (een berekening van de basis grondstofwaarde voor melk) steeg in juni met €1,80 naar €22,10 per 100 kilo. DMK bleef daar onder, coöperatie Ammerland haalde deze prijs precies. De kleinere coöperatie Uelzena betaalt over juni nog wel €24,50 per 100 kilo.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin