Rundveehouderij

Nieuws 2057 x bekeken

DeltaMilk beperkt omzetdaling tot 4,6%

Zuivelcoöperatie DeltaMilk heeft een relatief goed 2015 achter de rug. De omzet daalde met slechts 4,6% naar bijna €208 miljoen, terwijl het resultaat na belastingen steeg van een kleine €320.000 naar ruim €440.000. Het bedrijfsresultaat daalde van €1,86 miljoen naar bijna €1,79 miljoen, zo blijkt uit het jaarverslag.

DeltaMilk maakt geen gegevens over de nabetaling bekend, maar directeur Henk van Bochove bevestigt dat DeltaMilk en de leden een tevredenstellend jaar achter de rug hebben. "We hadden een aantal goede contracten en mede daardoor kunnen we terugzien op een jaar waar we niet ontevreden over mogen zijn."

2016 wordt lastiger

Het lopende jaar 2016 wordt ook voor DeltaMilk lastiger. Toch is Van Bochove niet ontevreden. "We hebben nog redelijke contracten en kunnen nog altijd de GIM-prijs (vergelijkbaar met het mandje van FrieslandCampina) betalen. Volgens Roelof Joosten, CEO van FrieslandCampina, kan niet iedereen dat meer."

Kaasproducent De Graafstroom maakt bijna uitsluitend natuurkaas. In Zevenaar produceert het op kleine schaal ook mozzarella.

Van der Wind volgt Sterk op

Coöperatie DeltaMilk heeft deze week ook een opvolger gekozen voor de in februari opgestapte voorzitter Teunis Sterk. Het gaat om Henk van der Wind uit Maarsbergen. In eerste instantie draait hij mee met interim-voorzitter Henk van Davelaar uit Woudenberg. Na een ruime inwerkperiode zal hij naar verwachting eind dit jaar het voorzitterschap volledig overnemen. Van der Wind (55) was actief in de lokale politiek en waterschapsbestuurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.