Rundveehouderij

Nieuws 2528 x bekeken 16 reacties

SP overweegt indienen wet weidegang

Den Haag - De SP is niet tevreden met de maatregelen die staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) neemt om weidegang van melkvee te bevorderen.

De SP wil dat er jaarlijkse doelstellingen voor weidegang worden gesteld. Als deze doelstellingen niet worden gehaald, of als er te weinig concrete maatregelen worden gesteld, wil de SP haar initiatiefwet voor verplichte weidegang indienen. Dijksma wil de weidegang verhogen door het convenant weidegang met de zuivelsector open te breken en de ambitie voor weidegang bij te stellen van 70 naar 80 procent van de koeien in 2020.

Laatste reacties

 • haam

  Laat deze mensen eerst eens een studie middag volgen bij een willekeurige kavelruil project in brabant of twente en ze zullen zelf tot de conclusie komen dat dit voorstel volkomen onmogelijk is te realiseren . zijn bij deze uitgenodigd.

 • japke33

  helpen ze dan ook met oversteken als mijn koeien naar de robot moeten om gemolken te worden?

 • Elevage

  zelf in de wei gaan staan...................

 • mr X


  dan ook geen weidemelk verkopen.

 • W Geverink

  Melk van een koe die maar 8% van het jaar buiten staat is met goed fatsoen geen weidemelk te noemen. Als een juwelier horloges waarin 8% goud verwerkt is verkoopt als zijnde gouden horloges is het een oplichter  

 • schoenmakers1

  heel makkelijk dan, alle koeien in nederland behoren meer als 50% op stal te staan, dus we praten nooit meer over weidemelk

 • remi123

  Ik wil dan ook dat er minimaal 1 sp'er per 10 koeien ervoor zorgt dat de koeien veilig oversteken maar ook 's-morgens om 5.30 uur de koeien uit de wei worden gehaald. Anders wil ik ook een koetunnel. Lijkt me mooi project voor werkloze SP stemmers. De roemer banen. Waar zijn we mee bezig in Nederland? Staat er dan werkelijk niemand in de politiek op om dit met keiharde hand te tackelen en daarnaast te pleiten voor minder beweiding omdat onze productie op peil moet blijven?

 • Bergop Heuvelland


  Zullen ze ook een wet overwegen 'buitengang van bejaarde en hulpbehoevende mensen'?

 • aarthamstra1

  Bergop Heuvelland nu moet je ophouden, er is net een wet aangenomen die er voor zorgt dat ouderen achter de garenniums blijven. Zijn geen koeien.

 • kiepel

  Lezen.
  Het moet strenger of meer links.
  Sp zet pvda voor het blok.
  Dit gaat niet om weidende koeien.
  Dit gaat over wie de grootste linkse partij wordt!

 • remi123

  het is inderdaad de linkse kiezers winnen. Zo kan je het ook zien. Een hoog SBS gehalte.

 • Jaap39

  Waar maakt die SP zich druk om. Die dieren in Nederland hebben het opperbest!  Wel of geen weidegang, dit is absoluut geen item voor SP. Dieren krijgenbgoed voer, optimale verzorging, waterbed, iets waar veel mensen jaloers op zijn. 
  Laat SP zich druk maken over voedselbanken, werklozen en hulpbehoevende medemens. Zielige SP.

 • somporn

  Jaap,je hebt helemaal gelijk,een koe heeft alles.
  Elke dag zijn buik vol met de beste producten.
  Comfortabel dak boven zijn hoofd,slapen op een zacht bedje.
  Hoeveel mensen in NL zwerven niet noodgedwongen in zo een ``rijk`` land en eten uit de vuilnisbak of staan in de rij bij de voedselbank.
  Laat de politiek zich eerst eens uit over de mensen die leven in bittere armoede in NL en zorg dat iedereen het goed heeft.

 • joannes

  Elke minuut besteed door die Kamerleden,en natuurlijk publiek debat, behoeven ze niet over de narigheid voor hun stemmers te praten. Dat maak het een gewillig onderwerp! Voor die Kamerleden en voor de Burgers, want wie praat er nu graag over die ellende waar @somporn en @Jaap39 het over hebben!

 • Jan van het Zand

  De landelijke politiek gaat zich bemoeien met de interne bedrijfsvoering?

  Oké dan. Alle supermarkten in Nederland moeten stoppen met zelfbediening. Gewoon terug naar de toonbank, en iedere klant wordt geholpen door een medewerker van de kruidenier.  Mensen krijgen weer de persoonlijke aandacht die zij verdienen. Dat bevordert de werkgelegenheid.

 • PetervanKempen


  SP  <em>overweegt </em>indiening wet weidegang. Tis hard werken daar in Den Haag.

  Spannend hoor!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.