Rundveehouderij

Nieuws 1353 x bekeken 3 reacties

Fransen kopen minder zuivel

Parijs – In Frankrijk is vorig jaar 1,8 miljoen ton aan verse zuivelproducten gekocht, dat is 1,5 procent minder dan in 2013. De omzet in geld kwam uit op €4,7 miljard.

Volgens de organisatie van zuivelproducenten Syndifrais is de gestage daling te wijten aan de veranderde eetgewoonten, waarbij mensen niet meer aan tafel gaan zitten en hun diner afronden met een potje yoghurt. Vooral jongeren eten veel minder verse zuivelproducten dan voorheen. ''De verkopen dalen nu twee jaar achterelkaar. In totaal gaat het om 70.000 ton minder, dat staat gelijk aan de productie van een middelgrote fabriek", aldus Jérôme Servières, voorzitter van Syndifrais.

De dalende omzet brengt de fabrikanten des te meer in de problemen omdat tegelijk de melk fors duurder is geworden, benadrukt hij. ''De fabrikanten moeten steeds meer marge inleveren omdat de supermarkten vanwege de prijzenoorlog niet meer willen betalen.'' Syndifrais roept haar leden op vooral met innovaties het tij te keren. Servières noemt als voorbeeld yoghurt met een hoog proteïnegehalte die recent door Danone en Yoplait op de markt is gebracht.

Laatste reacties

 • agro1


  er zijn meer mensen met koemelkallergie dan gevreesd. leven zonder melk of melkproducten is voor dezen verkieslijk, gezien de winst in gezondheid en welbevinden, maar je mist het wel.

 • Mozes

  Ach @agro1, <em>koemelkallergie</em><em>........</em>
  Wat moeten we daar van denken? Een 25 jaar geleden bleken veel vrouwen na de geboorte van een kind last te hebben van 'bekkeninstabiliteit'. Het kwam massaal voor. Oudere vrouwen waren verbaast want in hun tijd kenden ze dat helemaal niet. Een gynaecoloog vertelde dat hij in 30 jaar carrière nog nooit bekkeninstabiliteit had meegemaakt. Totdat in een damesblad een artikel had gestaan over bekkeninstabiliteit bij vrouwen in Zweden. Vanaf dat moment zag hij dagelijks vrouwen met krukken de spreekkamer binnenkomen. 

  Een mens is een omnivoor. Die is er op gemaakt om werkelijk alles te kunnen eten. En dan zouden ik weet niet hoeveel mensen geen melk kunnen verdragen?

 • agro1


  m06, in de ontkenningsfase? proficiat, dat je het niet hebt, want je kunt je er zeer ziek van voelen, weet ik uit ervaring. ligt niet speciaal aan melk, ook glutenallergie is niet om mee te spotten, geen eigen ervaring, wel iets van gezien, word je niet blij van. vermijden van allergenen geeft, als het lichaam zich na enige tijd en veel water drinken, gereinigd heeft, genezing. het beest zelf nuttig ik, mits goed toebereid, met graagte. alles wat eruitgetrokken wordt, laat ik gaarne aan de lactoveggies. zo gaat er niks verloren; waste is the only sin.

Of registreer je om te kunnen reageren.