Rundveehouderij

Nieuws 1415 x bekeken 1 reactie

Limburgs natuurvlees in Shellshops

Shell legt Limburgs rundvlees in de Deli2go-tankshops. Onder meer van vleesveehouder Leon Moonen. Dit melden Shell en Moonen. Hij werkt onder de naam van Crole natuurrund.

De laatste stelt dat alle runderen die hij aanlevert, uit natuurgebieden komen en gemiddeld 5 jaar in de vrije natuur hebben rondgelopen. Ook meldt hij dat Dierenbescherming het Beter Leven kenmerk met 3 sterren heeft toegezegd.

Niet alleen vleesrassen

Een aantal Limburgse collega's van Moonen, uit de kring van Limousinfokkers, bestrijdt deze claims. Volgens hen lopen lang niet alle dieren buiten, worden ook melkkoeien verwerkt in het vlees en is het 3 sterren keurmerk er nog niet. Moonen geeft toe dat dit keurmerk nog slechts is aangevraagd en dat hij niet alleen vleesrassen gebruikt, maar volgens hem lopen wel alle dieren buiten in de natuur.

Crole noemt de samenwerking met Shell een enorme opsteker voor de afzet van natuurrundvlees, niet alleen voor vlees van dieren uit Limburgse natuurterreinen, maar ook voor dieren uit natuurgebieden andere regio's in Nederland.

Eén reactie

  • koestal

    Ja , die benzine en diesel van Shell komt ook zo uit de natuur van Nigeria,waar ze het niet zo nauw nemen met de mensenrechten.

Of registreer je om te kunnen reageren.