Rundveehouderij

Nieuws 1832 x bekeken

Danone investeert €240 miljoen in babyvoeding Cuijk

Cuijk – Danone investeert €240 miljoen in een nieuwe fabriek voor de productie van babyvoeding in het Brabantse Cuijk.

Het gaat om de grootste investering ooit van de Franse onderneming in zijn Europese productiecapaciteit. In de vestiging worden zowel in Nederland als in het buitenland geproduceerde melkafgeleide producten verwerkt tot hoogwaardige babyvoeding.

Verdubbeling productiecapaciteit

In de afgelopen 3 jaar werd de totale productiecapaciteit van de bestaande Europese fabrieken al verdubbeld. Met de bouw van de nieuwe fabriek op bedrijvenpark Laarakker Cuijk, die naar verwachting eind 2017 gaat draaien, wordt ook hier een verdubbeling gerealiseerd. Volgens een woordvoerder is de nieuwe fabriek goed voor een jaarproductie van 170 miljoen pakken babyvoeding. De fabriek, waar ruim 8 hectare grond voor is gereserveerd, gaat voor meer dan tachtig landen produceren.

Kennis huidige personeel vasthouden

Danone kiest voor Cuijk als locatie om de specifieke kennis van het huidige personeel te kunnen vasthouden. Ook ligt Cuijk in de nabijheid van Nutricia Research, het internationale R&D centrum van Danone in Utrecht. De bestaande fabriek in Cuijk sluit zodra de nieuwe faciliteit volledig operationeel is.

Brand poedertorens

Begin dit jaar brak er brand uit in de huidige fabriek in Cuijk waardoor de productie tijdelijk moest worden stilgelegd.  Bij de brand gingen 2 poedertorens verloren die niet meer zijn hersteld. Een deel van de ingrediëntenproductie is daarom uitbesteed aan derden. De woordvoerder benadrukt dat het eindproduct, de specialistische kindervoeding, wel altijd in eigen huis heeft plaatsgevonden. Andere Europese productielocaties hebben deze taak overgenomen. De brand is niet de aanleiding voor de nieuwe fabriek. De plannen dateerden al uit 2012. Wel heeft de brand het proces in een stroomversnelling gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.