Rundveehouderij

Nieuws 640 x bekeken

Winst in vorig boekjaar voor First Milk

Glasgow – De Britse zuivelcoöperatie First Milk heeft over het boekjaar tot 31 maart 2014 nog een winst kunnen maken van bijna €4,7 miljoen, dat is vier keer zoveel als in het voorafgaande boekjaar. De omzet nam met 15 procent toe tot €815 miljoen.

Sinds de afsluiting van de verslagperiode is de situatie echter danig verslechterd, waardoor First Milk recent een beroep op de leden moest doen om de opdrogende kasstroom te versterken. ''Door alle aandacht die we aan die problemen hebben moeten besteden, is de publicatie van de jaarcijfers ook vertraagd'', aldus bestuursvoorzitter Jim Paice. De laatste maanden heeft First Milk door de gedaalde zuivelprijzen op de wereldmarkt een tekort van €25 miljoen opgelopen.

''Hoewel de periode na afsluiting van het boekjaar moeilijk is geweest, was het financiele jaar tot 31 maart 2014 een goed jaar voor First Milk. We hebben belangrijke strategische veranderingen doorgevoerd waar de cooperatie op de langere termijn van kan profiteren'', aldus Paice. First Milk houdt vrijdag 31 januari zijn algemene ledenvergadering waar een grote opkomst wordt verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.