Rundveehouderij

Nieuws 592 x bekeken

Vooral vet lager genoteerd op GDT-veiling

Boston - Vooral de vetproducten zijn fors in prijs gedaald op de jongste GDT-veiling van Fonterra.

De prijzen voor magere en volle melkpoeder noteerden een minieme min. De gemiddelde index van de op 18 februari gehouden veiling liet een daling van 1,2 procent zien. Opvallend is ook dat het totale verkochte volume met zo'n 800 ton daalde ten opzichte van de vorige veiling. Het totaal aangeboden volume was ook lager. Dit is in tegenstelling tot recente berichten dat er juist meer product op de veiling zou worden aangeboden.

De grootste prijsdaling deed zich voor bij boterolie. Daarvan daalde de gemiddelde verkoopprijs met 4,5 procent naar $5.314 per ton. De gemiddelde boterprijs daalde met 3,8 procent naar $4.586.

De gemiddeld betaalde prijs voor volle melkpoeder daalde met slechts 0,3 procent naar $4.999, de gemiddelde prijs voor magere melkpoeder daalde met 0,1 procent naar $4.780. Prijsdalingen waren er vooral bij contracten voor de kortere termijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.