PluimveeNieuws

Bezwaarmakers tegen pluimveebedrijf in gelijk gesteld

Zwolle – Omwonenden die bezwaar maken tegen een geplande pluimveestal in het Overijsselse Albergen, gemeente Tubbergen, hebben hun doel – voorlopig – bereikt. De rechtbank Overijssel heeft deze week de omgevingsvergunning die de gemeente Tubbergen heeft verleend, die de realisatie van een pluimveebedrijf voor 50.000 mestkuikens mogelijk maakt, vernietigd. Hiervoor heeft de rechtbank een andere reden gebruikt dan die welke de omwonenden aanvoerden.

De bezwaarmakers vrezen met name een toename van geur- en geluidsoverlast van het nieuwe bedrijf. Aan de beoordeling van de argumenten die de omwonenden daarvoor aanvoeren, is de rechtbank niet toegekomen.

De rechtbank constateerde dat het realiseren van een pluimveebedrijf op de geplande locatie alleen mogelijk is door het bestemmingsplan te wijzigen. Door de bouw van de pluimveestal zou een wijziging van de bestemming van gronden optreden. Volgens de rechtbank is dat in dit specifieke geval echter alleen mogelijk met een aanpassing van het bestemmingsplan. De rechtbank vernietigt daarom het door Tubbergen genomen besluit en draagt de gemeente op tot een nieuw besluit te komen met inachtneming van de argumentatie in de uitspraak van de rechtbank.

Beheer
WP Admin