Mechanisatie

Nieuws 1773 x bekeken 3 reactieslaatste update:28 mei 2015

Band Trelleborg 5 procent duurder

Brussel (B) – Fabrikant Trelleborg kondigt een prijsverhoging aan van circa 5 procent in de Benelux voor landbouwbanden, bosbouwbanden en banden voor lichte agrarische toepassingen. De nieuwe prijzen gaan in per 1 juni 2015.

De bandenmaker ondervindt prijsdruk op zijn productielocaties buiten Europa. Dat komt doordat daar in Amerikaanse dollars wordt afgerekend, en die munt is sinds medio 2014 een stuk duurder geworden ten opzichte van de euro. Veel grondstoffen voor banden komen uit Aziatische landen, en ook die inkoop gaat in US dollar.

De actuele prijslijst die Trelleborg hanteert, dateert alweer van eind 2013. Een euro was toen 1,35 dollar waard. Momenteel krijg je voor een euro slechts 1,05 dollar. Voor wie nog gauw zijn slag wil slaan voor 1 juni, geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Maar Trelleborg verwacht geen stormloop; de meeste gebruikers investeren pas als het daadwerkelijk nodig is in nieuwe banden, of volgens een vast schema.

Omdat het koersverhaal voor alle producenten geldt, is aannemelijk dat de hele bandenmarkt qua prijszetting deze richting op gaat.

Laatste reacties

 • veluwsboertje

  Toen de olie duurder werd stegen de bandenprijzen explosief, als
  u nu ook de olie prijs eind 2013 vermeld dan kunnen we vergelijken

 • info104


  Het word nu zeker tijd om op Vredestein over te schakelen, vooral zien we de slijtage van Trellerborg terug lopen met een 1500 uren , we reden voor 12 jaar terug 8300 uur en nu nog maar 6800 uur, en met een achterband van Vredestein die 8500 uur gewoon haalt, en dan heb ik het over een trekker die altijd op de weg rijd en 45 km / uur rijd (650x42) Michelin haalt de 5500 uur met de hoogste aanschaf prijs. 

 • mafex

  allemaal rotzooi tegenwoordig, vroeger was het toch beter

Of registreer je om te kunnen reageren.