Mechanisatie

Nieuws 3548 x bekeken laatste update:1 dec 2015

Zelfrijder voor Abemec en Peecon

Peecon gaat voor Abemec een nieuwe zelfrijdende voermengwagen bouwen. Later zal Peecon deze waarschijnlijk ook aan andere partijen aanbieden. Het gaat om een zelfrijder waarbij het rijgedeelte, de cabine, de motor en de frees afkomstig zijn van Storti.

Peecon bouwt daarop zijn eigen mengtechniek, waaronder de kuip, de vijzelaandrijving en de weeginrichting. Abemec – dat al jaren zijn Unifeed Airmix-lijn getrokken mengwagens laat bouwen bij Peecon – zal ook deze zelfrijder gaan vermarkten onder het Unifeed-label. De zelfrijder komt beschikbaar van 12 tot 24 kuub met één en twee vijzels. Abemec is tevens dealer van RMH-voermengwagens en zal die naast de Peecon-wagens blijven verkopen.

Eigen zelfrijder voor loonwerkers

De service wordt gedaan door Abemec, eventueel met ondersteuning van Storti-importeur Farmstore in Bleskensgraaf.

Daarnaast ontwikkelt Peecon ook een eigen zelfrijder voor loonwerkers. Deze ontwikkeling, die over twee tot drie jaar klaar moet zijn, komt geheel uit eigen huis. Het laadconcept zal weer 'bijzonder' zijn, belooft de fabrikant.

Of registreer je om te kunnen reageren.