Mechanisatie

Nieuws 1862 x bekeken

Snelle check kunstmestverdeling

Hannover (D.) – Amazone ontwikkelde een alternatief voor de veld-check van de afstelling van kunstmeststrooiers. Geen gedoe met opvangbakjes. Makkelijk hanteerbare matjes, een smartphone en een app doen het werk. De EasyCheck krijgt een zilveren medaille op de Agritechnica.

Het in het veld controleren van de verdeling van de kunstmeststrooier met verzamelbakjes kost veel tijd en moeite, waaronder gesleep met de bakjes. Dat maakt nu plaats voor een set flexibele opvangmatjes. De lichtgekleurde kunstmestkorrels steken goed af tegen de zwarte mat. Fotootjes maken met een de smartphone, en de Amazone-app berekent welke aanpassingen aan de strooier het strooibeeld eventueel verbeteren.

Volgens de fabrikant kost deze check een kwart minder tijd dan met traditionele opvangbakjes. Amazone verwacht dat gebruikers door het grotere gemak sneller een check zullen uitvoeren. Goed voor milieu en portemonnee.

Amazone, hal 9, stand 14

Foto

  • Snelle check kunstmestverdeling
  • Snelle check kunstmestverdeling
  • Snelle check kunstmestverdeling

Of registreer je om te kunnen reageren.