AlgemeenNieuws

Precisie nodig bij onderzoek voedselverspilling

Wageningen – Wageningse onderzoekers willen met meer precisie kunnen vaststellen wat er gebeurt met reststromen in de voedselketen.

De Wageningse onderzoeker Martijtje Vollebrecht zegt dat veel detailinformatie ontbreekt, waardoor er maar een zeer globaal beeld te geven is van de mate van voedselverspilling in Nederland. Volgens de jongste cijfers (2013) gaat in Nederland in de keten van producent tot en met consument tussen 109 en 162 kilo voedsel verloren. Waar dat voedsel terecht komt, is voor een groot deel onduidelijk.

Vollebregt wil daar verandering inbrengen door zowel afvalverwerkers als horecabedrijven en cateraars in kaart te laten brengen wat zij met hun reststromen doen. Dat gebeurt in het kader van de Monitor Voedselverspilling, waarvoor Wageningen UR Food & Biobased Research een instrument ontwikkelt aan de hand waarvan bedrijven zelf kunnen zien wat er met hun reststromen gebeurt.

Beheer
WP Admin