Home

Nieuws 408 x bekeken 1 reactie

Nutreco gaat verder met aandeleninkoop

Amersfoort – Voerconcern Nutreco is dinsdag voor de tweede maal gestart met het inkopen van eigen aandelen.

De vorige inkoopronde is net geëindigd, hierbij is voor €43,3 miljoen aan aandelen opgekocht voor toekomstige dividenduitkeringen en aandeelplannen voor werknemers.

Nu zal er ter waarde van €100 miljoen euro aan aandelen worden aangeschaft, die daarna zullen worden ingetrokken zodat het uitstaande aandelenkapitaal krimpt. De inkoop hangt samen met Nutreco's tot zover vruchteloze zoektocht naar overnamekandidaten, volgens woordvoerder Mark Woldberg. "Er zijn minder grote, goede acquisities op de markt dan we van te voren hadden ingeschat. Daarom gaan we nu op deze manier de balans optimaliseren."

Op dit moment bezit Nutreco circa 2 procent van haar eigen aandelen. Uiterlijk in januari 2015 zal er voor €100 miljoen euro meer aan aandelen zijn ingekocht, en zou het bedrijf op een totaal van 4 a 5 procent aan eigen aandelen in het bezit moeten hebben.

Eén reactie

  • farmerbn

    Zou beter zijn als bedrijven ipv zelf hun aandelen aankopen, de salarissen verhogen van de medewerkers. Bedrijven zwemmen in het geld en medewerkers komen elke maand tekort. Voor de totale economie zijn privé-bestedingen van burgers erg belangrijk. Normaal hebben burgers spaargeld en via banken gaat dat naar de groeiende bedrijven maar tegenwoordig hebben de burgers niets en de bedrijven teveel cash. Als ze de economie zouden aanjagen met die overvloedige cash is het goed maar dat doen ze niet. Ze kopen hun eigen aandelen en paaien daarmee hun aandeelhouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.