Home

Nieuws 1681 x bekeken 8 reacties

In drie jaar verdwijnen 1.240 banen bij Rabobank

Utrecht - Op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht vervallen de komende drie jaar 1.240 banen. Dat wordt bevestigd door een woordvoerster van de bank.

In januari had Rabobank aangegeven dat er tussen de 1.000 en 2.000 banen zouden worden geschrapt. Voor een kleine 800 arbeidsplaatsen die verdwijnen gaat het om banen waarvoor extern mensen worden ingehuurd. Het aantal mensen dat bij Rabobank zelf van de loonlijst verdwijnt, komt op circa 460. De bank probeert die mensen naar ander werk te begeleiden, maar kan gedwongen ontslagen niet geheel uitsluiten.

Rabobank wil met de ingreep op het hoofdkantoor jaarlijks 220 miljoen euro aan kosten besparen. Daarvan wordt met de maatregelen die op 17 april zijn gepresenteerd 190 miljoen euro gerealiseerd. De komende tijd gaat de bank kijken hoe de resterende 30 miljoen euro aan bezuinigingen kan worden gehaald. Mogelijk leidt dat nog tot een extra verlies van werkgelegenheid.

Laatste reacties

 • koestal

  dat heb je met automatisch betalen en pinnen

 • wullum

  WAt zal de rest van het personeel hard moeten gaan werken !

 • info284

  Hoe hebben ze toch eerst zoveel kunnen verdienen?

 • wmeulemanjr1

  Meer koeien melken per persoon. Meer geld verstrekken per persoon bij de bank? Als dit overal bij bedrijven de tendens word komen er een hoop werkeloos in de toekomst met een uitkering. Gaan die ook allemaal veel zuivel nuttigen? Is te hopen van wel want wij boeren kunnen er geen personeel uitgooien als het niet gaat lopen als wij uitgedacht hadden.

 • joannes

  De spijker op de kop @wmeulemanjr1, het gaat de de grote bedrijven om de juiste kengetallen in vergelijking met ¨peers¨ (hun collega´s) en risco´s verminderen. Omdat medewerkers in vaste dienst onbepaalde tijd lange termijn verplichtingen zijn, zijn die belastend voor de efficientie van het eigen vermogen. Extern mensen inhuren is daarom altijd voordeliger! Het verhoogd de vermogens efficiëntie en liquidatie waarde! Maar de keerzijde van de medalle is dat geen mens zo direct meer vast werk heeft en risico´s kan nemen met als gevolg dat de koopkracht daalt. Iets wat nu al in volle gang is zo blijkt uit de kranten. De lonen waren met 6 % gedaald in Nederland http://www.salarisnet.nl/Salaris/Algemeen/2014/4/Lonen-in-Nederland-6-gedaald-1504600W/ Banken zijn meesters in financiële senario´s, maar initiëren een klimaat waar je de rillingen van over de rug lopen.

 • fvdboomen1

  Als ik het goed heb een gem salaris van ruim 150.000,00 euries per werknemer is toch 75 per uur daar wil ik ook wel voor boeren grt w verdonschot

 • pinkeltje

  Kosten van personeel zijn meer dan alleen het salaris! Aanzienlijk meer zelf, dus uit de besparing het kennelijke bruto salaris uitrekenen gaat niet zondermeer op.

 • agro1

  denk dat het sommetje van 6 er niet ver naast zit. wordt uiteraard van hogerhand ontkend, dus is het waar. ciolos boppe!!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.