Home

Achtergrond 1696 x bekeken

Michael Kester (1955)

Niet getrouwd met chemie. (2013: nr. 44)

Michael Kester is als algemeen directeur van Syngenta Benelux verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling, productie en afzet van zaad en gewas­beschermingsmiddelen in deze landen. De Nederlandse activiteiten vormen een belangrijk onderdeel van de vanuit Zwitserland geleide multinational.

In 2014 was Kester nauw betrokken bij de oprichting van het International Licensing Platform (ILP). Binnen dit platform werken elf groentezaadbedrijven samen. Binnen het ILP zijn afspraken gemaakt voor het gebruik van gepatenteerde planteneigenschappen, het sluiten van een licentieovereenkomst en de betaling van royalty’s bij gebruik van andermans patenten voor een nieuw ras.

Het ILP is geen volledig antwoord op de vraag hoe het kwekersrecht en octrooirecht in balans kunnen worden gebracht, maar het ­initiatief laat zien dat de indus­trie zelf aan oplossingen werkt. Syngenta onderscheidde zich in dat opzicht in 2014 ook door het Good Growth-plan te lanceren. Daarmee wil Syngenta met heel precieze doelstellingen een bijdrage leveren aan het voeden en vergroenen van de wereld. Kester: “Syngenta is niet getrouwd met chemie.”

 

FUNCTIE

• algemeen directeur Syngenta Benelux

NEVENFUNCTIES

• directielid dagelijks bestuur Nefyto

• directielid algemeen bestuur Plantum

Of registreer je om te kunnen reageren.