Stef Beltman. Foto: Koos Groenewold BoerenlevenFoto

‘Ik moet meer automatiseren, anders kan het niet’

Stef Beltman (20) zit in het derde jaar van de opleiding dier- en veehouderij aan Aeres Hogeschool.

Als ik het bedrijf overneem verander ik…

“Eerst nog niets maar gaandeweg wil ik wel meer gaan automatiseren. Nu melken we bijvoorbeeld nog met een traditionele melkstal en dat kost best veel tijd. Als deze melkstal aan vervanging toe is, wil ik wel nadenken of er misschien een robot moet komen. En nog weer later, maar dan heb ik het echt over de verre toekomst, zie ik ook wel wat in een voerrobot en een instrooirobot. Niet dat ik zou zo’n enorme techneut ben, maar als ik meer koeien wil gaan houden, moet ik wel meer automatiseren. Anders kan het niet. Ik wou willen groeien tot maximaal 200 koeien. Dat aantal kan ik nog voor het grootste alleen aan, anders moet ik met vreemde arbeid gaan werken.”


Over vijf jaar…

“Dan werk ik thuis maar heb ook een baan buiten de deur. Ik ga het zoeken in de advisering, bijvoorbeeld op gebied van veevoeding. Of iets met bodem en gewassen, dat boeit me ook erg. Daar zijn we thuis, op het eigen bedrijf ook wel mee bezig. Er valt op gebied van bemesting en mineralenvoorziening altijd wel iets te verbeteren.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij nr. 15 van 10 januari 2017 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin