Akkerbouw

Nieuws 935 x bekeken

Iets meer aardappelen verwerkt

De verwerking van aardappelen is in mei iets toegenomen.

In totaal werd 345.400 ton aardappelen gebruikt voor de productie van aardappelconsumptieproducten zoals frites. Vorig jaar mei werd 340.100 ton aardappelen als grondstof in de industrie ingezet, blijkt uit cijfers van Brancheorganisatie Akkerbouw.

Grens van 4 miljoen ton net buiten bereik

De Nederlandse aardappelverwerkers laten dit seizoen een groei zien van 5,4% in de stroom aardappelen die voor de fabricage van aardappelproducten worden ingezet. Met de maand juni nog te gaan lijkt de grens van 4 miljoen ton dit jaar nog net buiten bereik te blijven.

Meer importaardappelen

De verwerking van Nederlandse aardappelen is met een kleine 2% toegenomen. De grootste groei is gerealiseerd met importaardappelen. De aanvoer vanuit het buitenland laat een toename zien van ruim 11% en zal, als deze trend doorzet, aan het eind van het seizoen de 1,5 miljoen ton passeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.