Foto: Mark Pasveer AkkerbouwNieuws

Krapper bemestingsregime vraagt nieuwe middelen

Aanbieders van allerlei middelen en stofjes om gewassen gezond te houden en de groei te verbeteren schieten als paddenstoelen uit de grond. Dat is te zien op Beet Europe.

De vakbeurs voor de bietenteelt, Beet Europe wordt dit jaar in Frankrijk gehouden.

Er ontstaan steeds meer spelers op de markt van micronutriënten, preparaten en bodemverbeteraars. Dat ziet Johan Buis, manager Crop Protection bij CZAV. Op Beet Europe presenteren zich meerdere, tot nu toe vaak onbekende, bedrijven met vindingen die bij leken al gauw de indruk wekken dat ze met een wondermiddel van doen te hebben. “Er zit wel een zeker hocuspocusgehalte bij”, stelt Buis. Hij voegt eraan toe dat inmiddels ook de wetenschap zich steeds meer met dit type producten bezighoudt en dat er inderdaad producten bij zitten die echt wat brengen.

Toediening van sporenelementen

Vooral nu bemesting steeds krapper wordt, kunnen gewassen meer baat hebben bij bijvoorbeeld de toediening van sporenelementen. Buis verwacht daarom dat in de nabije toekomst de akkerbouwer steeds vaker met deze nieuwe producten gaat werken. Veel van de claims zijn nog niet bewezen, maar het is een kwestie van tijd wanneer het kaf van het koren wordt gescheiden en de bruikbare middelen en methoden overblijven.

Beheer
WP Admin