Akkerbouw

Nieuws 2945 x bekeken 7 reacties

Britten gewaarschuwd om geen bollen te eten

Londen - Britse supermarkten hebben een oproep gekregen om narcisbollen en narcissen vooral niet in de buurt van groente te leggen, om te voorkomen dat mensen zichzelf per ongeluk vergiftigen.

In het verleden zijn de bollen wel eens aangezien voor uien en het blad voor een Chinese groente. De Britse voedsel- en warenautoriteit heeft winkelketens aangeschreven om dat komend voorjaar te voorkomen, meldt The Guardian zaterdag. Het eten van narcissen kan overgeven, diarree en irritatie van de mond en keel veroorzaken. Dergelijke symptomen kunnen een etmaal aanhouden.

Laatste reacties

 • klaasmeijaard

  Geweldig nieuws
  vooral de foto er bij van jawel Tulpen.
  het vakmanschap van de redactie is weer groots

 • maxisprint

  als je het verschil tussen een narcissenbol en een ui niet meer proeft denk ik dat je al zo ver heen bent dat je de bollen gewoon kan eten ...

 • Mels

  Toont dit niet aan hoever de consument afgedwaald is in zijn kennis van land en tuinbouwproducten?

 • agratax2

  @maxisprint. Het geeft weer eens aan dat stedelingen niet weten wat ze eten. Een ui heeft een totaal andere vorm dan een narcissebol. Met heel veel creativiteit zou je hem met een sjalot kunnen verwisselen. Zet je het mes erin dan moet je toch direct door je ogen en neus worden gealarmeerd?

 • joohoo

  Eet je de verkeerde bol----- komt er zo maar een tulp uit je hol !!!!

 • Elevage

  en dan ook de melk niet in de buurt van de wasverzachter, dat is ook wit.
  Hallo.........................

 • m.en.mh.miedema

  In de hongerwinter at men bloembollen, een oude Rotterdamse kennis,die dat aan den lijve had meegemaakt, vertelde dat ze zelfs wel straatklinkers wou eten maar ze kreeg die krengen niet gaar! Haar humor had er in ieder geval niet onder geleden.
  Als je dit bericht dan leest daalt je vertrouwen in de intelligentie van de moderne mens aanzienlijk. Straks ook nog een bordje bij de benzinepomp, niet drinken!?! Heb van horen zeggen dat dit in de VS al zo is.(in California, ivm aansprakelijkheid vd pomphouder) Zo maak je de mens ook steeds dommer,voor zover dat nog mogelijk is.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.