Akkerbouw

Nieuws 881 x bekeken

Franse boeren in actie tegen beperkingen spuiten

Parijs – De Franse boerenbond FNSEA en de bond van graanverbouwers AGPB hebben hun leden opgeroepen volgende week dinsdag te demonstreren tegen de toenemende beperkingen op het spuiten met bestrijdingsmiddelen.

Voor de bonden is het aangekondigde verbod om te spuiten binnen 200 meter afstand van een school, ziekenhuis of ander 'publiek' gebouw de druppel die de emmer doet overlopen. Volgens algemeen secretaris Dominique Barrot van de FNSEA is door deze en andere maatregelen in bepaalde delen van het land de helft van de akkerbouwgrond niet meer te gebruiken. Minister le Foll van landbouw blijft er bij dat de nieuwe maatregel nodig is uit een oogpunt van bescherming van de volksgezondheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.