Akkerbouw

Nieuws 1924 x bekeken

CTGB laat vier middelen toe en één uitbreiding

Wageningen - Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) heeft vier middelen toegelaten en één uitbreiding verleend. Itcan SL 270 op basis van maleïnehydrazide is toegelaten als groeiregulator in consumptie- en zetmeelaardappelen en in uien, uitgezonderd eerstejaars plantuien. Arcade op basis van de werkzame stoffen metribuzin en prosulfocarb is toegelaten als herbicide in aardappelen. Betanal MaxxPro op basis van de werkzame stoffen desmedifam, ethofumesaat, phenmedifam en lenacil is toegelaten als herbicide in suikerbieten. DuPont Harmony op basis van de werkzame stof thifensulfuron is toegelaten als herbicide in mais en voedergrasland. Tracer op basis van de werkzame stof spinosad kreeg een uitbreiding in andijvie, sla, veldsla en ruccola.

Of registreer je om te kunnen reageren.