Akkerbouw

Nieuws 826 x bekeken

Hoge hectareopbrengsten bieten Noordrijn-Westfalen

Düsseldorf - De hectareopbrengsten in de suikerbietenteelt in Noordrijn-Westfalen zijn het afgelopen seizoen uitgekomen op een gemiddelde van 74 ton.

Dat is ondanks de moeizame start van de teelt het op twee na hoogste resultaat aller tijden, zo meldt het statistische bureau van deze Duitse deelstaat. De bieten hebben met name nog veel in kunnen halen in de maanden september en oktober. De totale bietenoogst is 3,82 miljoen ton: ruim 11 procent minder dan in 2012, primair als gevolg van de met krap 10 procent teruggebrachte oppervlakte. die daarmee daalde naar 51.700 hectare. Volgens teeltaviesbureau LIZ is het gemiddelde suikerpercentage in de regio Nederrijn 17,38 procent. In Westfalen was het hoger: 18,3 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.