Partner
Foto: European Solar AlgemeenPartner

Zonne-energie: bekijk het rendement van je staldak

Hoeveel geld kun je besparen met zonne-energie? Dat kun je online snel en eenvoudig berekenen met de dakscan van European Solar.

Zonne-energie opwekken op staldaken is voor een agrarisch ondernemer om meerdere redenen nu extra interessant. Immers, door de wereldwijde coronapandemie staan de prijzen binnen de landbouw onder druk. Ook is de toekomst op korte én lange termijn vooralsnog onzeker.

Marges in landbouwsector kleiner

Vast staat dat door corona de agrarische sector gaat veranderen. ABN Amro gaf al eerder aan dat de marges binnen de landbouwsector hierdoor kleiner zullen gaan worden. Met zonne-energie besparen op de voortdurend oplopende elektriciteitskosten is daarom nu dan ook zeer interessant. En je kunt nu ook heel eenvoudig online zelf je besparing berekenen: onderaan dit artikel vind je de mogelijkheid om via een unieke dakscan het rendement van je eigen staldak te bekijken.

Tekst gaat door onder de foto

Met 335 m2 dakoppervlak en een eigen verbruik van 50.000 kWh kun je zo'n 6-8% per jaar rendement behalen met zonnepanelen op je staldak. - Foto: European Solar

Met 335 m2 dakoppervlak en een eigen verbruik van 50.000 kWh kun je zo’n 6-8% per jaar rendement behalen met zonnepanelen op je staldak. – Foto: European Solar

Uitgebreide subsidieregeling maakt zonne-energie nu extra aantrekkelijk voor agrarische sector

Wist je dat je als agrarisch ondernemer met 335 m2 dakoppervlak en een eigen verbruik van 50.000 kWh zo’n 6-8% per jaar rendement kunt behalen met zonnepanelen op je staldak? En dat tot wel 30 jaar lang.

Maar het wordt nog aantrekkelijker: ook de overheid helpt dit jaar namelijk mee om de energietransitie voor zakelijke gebruikers extra te stimuleren. Per 1 januari jongstleden is de ISDE-subsidieregeling uitgebreid zodat de regeling beter aansluit bij de afspraken uit het klimaatakkoord. Door deze uitbreiding valt het aanschaffen van een zonne-energie-installatie nu ook onder deze subsidie.

Kortom, duurzaam zonne-energie opwekken is nu ook voor de agrarische sector extra interessant. Let op: de uitgebreide ISDE-regeling is geen fiscale maatregel en de hoogte is zodoende niet afhankelijk van je omzetcijfers. Je kunt het dus zien als een extra financieel voordeel voor jou als agrarisch ondernemer om nu te kiezen voor het opwekken van zonne-energie.

Tekst gaat door onder de video

Maar… wat levert mijn staldak me nu concreet op?

Veel agrariërs lopen met deze vraag rond. Je wil je graag inzetten voor het opwekken van duurzame energie. Maar hoe pak je het aan? En misschien nog wel belangrijker: wat levert mijn staldak me nu concreet op aan financieel rendement? En over 10, 20 en 30 jaar?

Hieronder vind je een online tool om zelf – gratis en vrijblijvend – het duurzame rendement van je eigen staldak te berekenen. De online scan word je aangeboden door European Solar. Wij zijn een onafhankelijke organisatie, gespecialiseerd in grote duurzame dakprojecten. Wij adviseren van offerte tot installatie. European Solar is gevestigd in Heerenveen, één van de bakermatten van de agrarische sector in Nederland.

Bekijk hier wat je jaarlijks met je staldak kunt verdienen.

Beheer
WP Admin