Partner
Foto: European Solar RundveePartner

Asbest op je staldak? Ruil het in voor zonne-energie

Zelf duurzame energie opwekken biedt veel voordelen. Bereken wat zonne-energie jou kan opleveren.

Het opwekken van eigen zonne-energie is een veelgehoorde wens van agrarisch ondernemers. Zelf duurzame energie opwekken biedt veel voordelen. European Solar ziet zonne-energie niet alleen als een aanjager van rendement, maar ziet ook dat het zichtbaar bijdragen aan een duurzame samenleving goed werkt voor het imago van agrariërs. Nog een voordeel dus.

Besparen op elektriciteit

Voor veel agrarisch ondernemers is echter besparen op de voortdurend oplopende elektriciteitskosten de belangrijkste reden om zonne-energie op te wekken. De marges worden kleiner. Dus is het verstandig om te kijken naar gegarandeerde besparingen die voor de lange termijn werken. Zonnepanelen op je staldak maken dit mogelijk.

Bereken eenvoudig online jouw besparing

Asbest inruilen voor rendement

Op relatief veel staldaken ligt nog asbest. Het verwijderen van asbest is kostbaar. Dit kostenplaatje is dan ook de reden waardoor veel staldaken nog niet benut worden voor het opwekken van zonne-energie. Wellicht heb jij dit rekensommetje ook wel eens gemaakt.

Maar wist je dat het verwijderen van asbest zonder kosten kan? Door het verhuren van je staldak(en) – en het direct contant maken van 15 jaar huuropbrengst – kun je kosteloos jouw asbestdak laten ombouwen tot een zonnedak. De grootte van de daken bepaalt of je ook direct al rendement maakt. Een ding is zeker; na 15 jaar ga je verdienen aan het opwekken van zonne-energie. De huidige zonnepanelen gaan gegarandeerd 30 jaar lang mee, maar in de praktijk nog veel langer.

Overheid helpt met duurzame subsidie

Het wordt voor nog aantrekkelijker, want de overheid helpt dit jaar mee om de energietransitie voor zakelijke gebruikers extra te stimuleren. Per 1 januari is de ISDE-subsidieregeling uitgebreid, zodat de regeling beter aansluit bij de afspraken uit het klimaatakkoord. Door deze uitbreiding valt het aanschaffen van een zonne-energie-installatie nu ook onder deze subsidie. Kortom, duurzaam zonne-energie opwekken is nu ook voor de agrarische sector extra interessant.

Let op: de uitgebreide ISDE-regeling is geen fiscale maatregel. De hoogte van de subsidie is zodoende niet afhankelijk van de omzetcijfers. Het is een extra financieel voordeel voor agrarisch ondernemers om nu te kiezen voor het opwekken van zonne-energie.

Foto: European Solar

Foto: European Solar

Wat levert mijn staldak me nu concreet op?

Je wilt je graag inzetten voor het opwekken van duurzame energie, maar hoe pak je het aan? En misschien nog wel belangrijker: wat levert het staldak me nu concreet op aan financieel rendement? En hoe zit het met het rendement over 10, 20 en 30 jaar?
Gebruik de online tool van European Solar om – gratis en vrijblijvend – het duurzame rendement van je eigen staldak te berekenen. Bekijk de video en check wat je jaarlijks met jouw staldak kunt verdienen.

Beheer
WP Admin